De paasraces op Raceway Venray staan op de tocht.
De paasraces op Raceway Venray staan op de tocht. Foto: persfoto

Sportevenementen op de tocht

Venray | Het EK garde- en showdanssport zou op 1, 2 en 3 mei in sporthal De Wetteling in Venray gehouden worden, maar het kampioenschap is afgelast. De organisatie van Euro Dance 2020 was in handen van De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek. "We waren al twee jaar bezig met de organisatie. Het is natuurlijk flink balen, maar gezondheid gaat voor. We hebben begrip voor het besluit", vertelt Henriette van Rosmalen.

Door Willem Menting

Het evenement wordt een keer per vier jaar in Nederland gehouden. De EFDO, de overkoepelende organisatie, heeft gevraagd aan de De Bekse Klinkertjes of de vereniging het evenement volgend jaar wil organiseren. "Op dat verzoek zijn we nog niet ingegaan. We laten dit eerst even bezinken. Veel zaken hebben we nog kosteloos kunnen annuleren en we hadden bijvoorbeeld nog geen bekers besteld. Het is heel vervelend voor iedereen."

Ook bij in De Raayhal in Overloon blijven de deuren tot 7 april gesloten. Sporthalbeheerder Harold Goumans baalt van de maatregel, maar heeft tegelijkertijd begrip voor de situatie. "We hadden zeker deze maand nog een vol programma met onder meer korfbal, volleybal en zaalvoetbal. We hebben het geluk dat de zaalhuur door de verenigingen al is betaald, maar de sluiting kost natuurlijk wel omzet en dat merken we. We gaan in gesprek met de gemeente Boxmeer om hier een oplossing voor te bedenken." Zelf heeft Goumans ook al maatregelen getroffen. "Ik heb al contact gehad met de energiemaatschappij en ik maak gebruik van het leegstandstarief. Ik betaal nu nog maar een kwart van de normale kosten."
Ook de paasraces tijdens Pasen op Raceway Venray staan op de tocht. Het evenement is nog niet afgelast, maar eigenaar Harry Maessen verwacht dat de races worden geschrapt. "De trainingsdag op 4 april gaat sowieso niet door en ik verwacht dat er ook een streep gaat door de races, maar daar is op dit moment nog geen duidelijkheid over. Ik heb alle begrip voor de huidige situatie en voor de komende weken ziet het er ook voor ons gewoon niet goed uit. Maar onze gezondheid is het belangrijkste."

Afbeelding