Geen bezoekers VieCuri, per dag verandert situatie


VENRAY/VENLO | In de ziekenhuizen van VieCuri in Venray en Venlo worden sinds maandag geen bezoekers meer toegelaten op de verpleegafdelingen. Deze maatregel is getroffen om de kans dat patiënten en personeel besmet raken met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Maar, zo geeft VieCuri aan, de contacten worden niet verbroken. 'Naast bellen, Skype is er de mogelijkheid om een attentie af te geven bij de hoofdingang.' Verder meldt VieCuri dat de patiënten 'extra individuele aandacht en zorg krijgen op hun eigen afdeling.' Vrijwilligers zorgen daarbij voor de nodig ondersteuning.

Wie de komende periode een poliafspraak heeft in VieCuri, dient zich met de afsprakenbrief bij de receptie te melden. Vervolgens krijgt de polibezoeker een badge. Een dergelijke badge krijgen ook de mensen die op de afdeling Kindergeneeskunde op bezoek komen, op de Intensive Care, het Geboortecentrum, de spoedeisende hulp (SEH) of een naaste opzoeken die terminaal is. In alle gevallen geeft VieCuri vantevoren toestemming om op bezoek te komen. Daar is een individuele bezoekafspraak aan vooraf gegaan. Op de afdeling waar bij VIeCuri coronapatiënten liggen is geen bezoek toegestaan.

Na het kabinetsbesluit van zondagavond om alle horeca op slot te gooien zijn ook de restaurants van La Vie in de ziekenhuizen in Venray en Venlo dichtgegaan.

Ontwikkelingen
VieCuri meldt dat er continu ontwikkelingen zijn met betrekking tot het coronavirus. Nieuwe informatie van zowel de GGD als het RIVM wordt continu geactualiseerd en direct op de site van VieCuri aangegeven.

Dinsdagmiddag waren er 18 patiënten met het coronavirus opgenomen bij VieCuri. in totaal zijn 14 medewerkers besmet geraakt. Twee patiënten met het coronavirus zijn bij VieCuri overleden.

Maandagmiddag waren twaalf patiënten bij VieCuri besmet met het coronavirus en acht medewerkers testten positief.