Afbeelding
Foto: Persfoto

A Night at the Gallery in Meerlo

Castenray | De Muzikale Huiskamer in Castenray presenteert op zaterdag 9 mei het kleinschalige festival A Night at the Gallery part VII in galerie Pachamama in Meerlo. Deze avond gaan de bands Juneville en The Dawn Brothers optreden vanaf 20.30 uur.


In tijden van leugens en machtsmisbruik brengt de Nijmeegse band Juneville een ode aan oprechtheid. De cd Obey The Heart draait om hartstocht in al zijn vormen. Op de cd laat de band zich nadrukkelijk van zijn extraverte kant zien.


Zanger/schrijver Pieter Nabbe: “Met Obey The Heart hebben we het raam opengezet naar de wereld. Daar zien we zaken die niet kloppen. We mogen ons niet van de wijs laten brengen door gevaarlijke gekken. Het is tijd dat we ons eigen gevoel weer laten spreken.” Met songs als Stand Our Ground spreekt de band zich meer uit dan ooit tevoren. Deze open blik heeft geresulteerd in een eclectische cd die de verbinding legt tussen blues, rock, country, kamermuziek en Juneville schroomt zelfs Beatlesque composities niet. Met medewerking van André Manuel (Fratsen, Krang) en Renée Wijnhoven (Clean Pete) en opgenomen door BJ Baartmans in zijn studio Wild Verband.


Alhoewel de heren van The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock-'n-roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes. In hun eigen woorden: ‘We play the old souls of the future.’ Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met zompige grooves te
beklijven.


Opgave en tickets bestellen via kan via e-mail ballbetween@home.nl.