Confetti

is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. Het concert van zondag 19 april in de schouwburg met Orkest Rooyal en musikverein Eintracht Wetten is afgelast in verband met het coronavirus. De repetities op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur gaan tot nader order door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Hanny Craghs, telefoon (0478)582791.

Gemengd koor het Zonnelied

De mis op zondag 22 maart gaat niet door. Dit vanwege de richtlijnen van Bisdom Roermond over het coronavirus. Ook zingen in Smakt op zondag 29 maart gaat niet door. Op maandag is er geen repetitie in de Paterskerk. Afmelden kan bij Lies Geuijen via telefoon 06-18242600. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com..

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Check in de Peel en Maas wanneer de repetities weer starten. Kom dan gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Synthese zoekt vrijwilligers voor De Huismuis

Project De Huismuis van Synthese is een informeel ontmoetingsmoment om taalontwikkeling en integratie van ouders en kinderen te stimuleren. De Huismuis vindt plaats in de bibliotheek van Venray op woensdag van 14.00 tot 15.30 uur. Om de bijeenkomsten goed voor te bereiden komen de vrijwilligers om 13.30 uur bij elkaar en wordt er na de bijeenkomst nog geëvalueerd. Er wordt nog gezocht naar nieuwe vrijwilligers.

Wat vraagt De Huismuis: Als vrijwilliger ben je creatief, gemotiveerd en enthousiast over het werken met ouders en kinderen. Je bereidt samen met de andere vrijwilligers de bijeenkomst voor, hierbij ligt de nadruk op een gevarieerd, leerzaam, interessant en leuk programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens de bijeenkomst begeleid je de kinderen en stimuleer je taalontwikkeling op een informele manier. Ouders kunnen met de activiteiten van de kinderen meedoen/helpen of als oudergroep samen in gesprek gaan en aan de slag met een eigen activiteit.


Het team van De Huismuis is gemotiveerd, gezellig en enthousiast en biedt scholing en bijscholing (desgewenst), reis- en onkostenvergoeding, WA- en ongevallenverzekering en een vrijwilligerscontract.

Wie het leuk lijkt om bij te dragen aan de taalontwikkeling van kinderen kan contact opnemen met Moniek Seijkens via e-mail m.seijkens@synthese.nl of via telefoon (0478)517300.

MTC2004YOU

Motor Toer Club 2 wheels for you heeft als doel op een gezellige manier samen te genieten van al het moois dat de recreatieve motorrijder verbind. De eerste vrijdag van de maand wordt de clubavond gehouden in ‘t Schopke in Venray. Belangstelling? Loop een keer binnen, of kijk op MTC2004YOU.NL voor meer informatie. Helaas zijn door de genomen maatregelen van de regering en het RIVM alle activiteiten van MTC2004YOU stopgezet tot nader bericht.

Maatregelen projectbureau Ooijen-Wanssum

Het coronavirus heeft Nederland bereikt en conform de richtlijnen van het RIVM hebben Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas maatregelen genomen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. De door Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas genomen maatregelen gelden tot 6 april.

Maatregelen: het inloopspreekuur op woensdag van 13:00 uur tot 14:00 uur vervalt.

Het informatiecentrum, normaliter geopend op maandag- en woensdagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur, is gesloten.

Zonder afspraak geen toegang tot het kantoor.

Voor reeds gemaakte afspraken wordt per afspraak bekeken hoe hiermee wordt omgegaan.

Er worden geen rondleidingen gegeven.

De TMV-lijn van Mooder Maas voor tips, vragen en meldingen blijft bereikbaar: 06-53599489 Het projectbureau Ooijen-Wanssum is bereikbaar via: 0478-853888 of 06-29207909.

NRBC

In de vierde competitieronde is de vierde zitting gespeeld in drie lijnen. De beste in lijn A: 1. Corrie Hartong en Theo Jacobs 73,02%. 2. Hannie Koppes en Giet Terwijn 61,35. 3. Maarten Houba en Mien Pijpers 53,23%. Lijn B: 1. Miets Bisscheroux en Antoinette Coppes 57,50%. 2. Piet en Riek Rutten 56,67%. 3. Riky Erps en Sim Leyen 56,67%. Lijn C: 1. Riek van Grootel en Joke Van Ool 60,31%. 2. Annet en Joop Timmer 54,69%. 3. Bella Huisman en Marga Steemers 54,32%.

Koor Chrisko

De wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur gaat voorlopig niet door. Het zingen van mis op zaterdag 21 maart om 18.00 uur in de Paterskerk gaat ook niet door. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of informeer bij Marly de Haart via telefoon 588176 of bij Norma Ansinger via telefoon 585234.