Geen bezoek meer, dagbehandeling gaat op slot

VENRAY | De Zorggroep neemt deze week ingrijpende maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. Enkele ervan zijn dat tot tenminste 6 april geen bezoek wordt toegestaan en de dagbehandeling op slot gaat. De instantie biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg. Intramuraal gebeurt dat op 52 locaties, waarvan zes in Venray.

De Zorggroep-locaties in Venray zijn Dagbehandeling Beukenrode, Blauwververstraat en Vincentiushof (dementie), De Mulder en Rooyhof (lichamelijk) en Revalidatie Beukenhof.

Slechts in uitzonderingsgevallen, bijvoorbeeld bij terminale cliënten, is het toelaten van bezoek bespreekbaar, laat De Zorggroep weten. Alle families en naasten worden met een brief op de hoogte gesteld van de maatregelen. Niet alleen de dagbehandelingen sluiten de deuren. Ook de dagbesteding, eetpunten, buurtkamers en andere ontmoetingsplekken zijn inmiddels gesloten.

De restaurants weren de komende weken de externe bezoekers. Met die bezoekers worden de consequentie besproken en met de cliënten worden afspraken gemaakt of ze met de groep gaan eten of liever op de eigen kamer. Wijkverpleging en Ondersteuning Thuis van De Zorggroep gaan in gesprek om zorg en begeleiding daar waar mogelijk uit te stellen of over te dragen aan familie en naasten.

Prikpunten van de ziekenhuizen op de diverse locaties worden gesloten. Voor de Zorggroep-cliënten verandert er in dat geval niks. Zij kunnen op afspraak wel nog bloed laten prikken. De Zorggroep geeft aan dat per dag wordt bekeken waar eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn. De Zorggroep verzorgt in Noord- en Midden-Limburg 2.086 cliënten in zorgcentra en 5.686 cliënten in vooral de thuiszorg. In totaal 5.061 medewerkers, verspreid over 3.090 fte's, verlenen De Zorggroep-cliënten professionele zorg. Ze krijgen daarbij steun van bijna 2.850 vrijwilligers.