Jop Franssen (links) en Mees Janssen staan voor een mooie uitdaging in De Witte Hoeve.
Jop Franssen (links) en Mees Janssen staan voor een mooie uitdaging in De Witte Hoeve. Foto: Willem Menting

Flashback 80's & 90's

Venray | Jop Franssen (23) en Mees Janssen (21) zitten in een lastige spagaat. Het duo organiseert op 18 april Flashback 80's & 90's in De Witte Hoeve, maar of hun evenement doorgang vindt, durft het duo nog niet te zeggen. "We weten het simpelweg nog niet. We gaan door met de voorbereidingen en kunnen alleen maar ons best doen. Als het evenement wordt geschrapt of verplaatst vanwege de coronacrisis, dan hebben we daar begrip voor", vertelt Janssen.

Door Willem Menting

Ondanks hun jonge leeftijd hebben Franssen en Janssen al veel ervaring met het organiseren van evenementen en partijen. Toch is de Flashback 80's & 90's ook voor Janssen van Social Events en Franssen van Heren van het feest een uitdaging. Ze organiseren immers een feest waar ze zelf eigenlijk te jong voor zijn. "Entree is eigenlijk voor mensen van dertig jaar en ouder. Het feest is eigenlijk meer voor onze ouders", vertelt Franssen met een knipoog. "We gaan tijdens de Flashback 80's en 90's terug naar oude tijden. Dat doen we met de muziek, maar ook met de sfeer in de zaal van De Witte Hoeve."

Doelgroep
Tijdens de flashbackparty is het dan ook niet de bedoeling dat de zaal wordt overspoeld met tieners en twintigers. Wel herrijst er een heuse dansvloer voor de dj en wordt er, als het aan de twee organisatoren ligt, volop gedanst door de bezoekers. "Tegenwoordig wordt er weinig meer gedanst op feestjes. Jongeren staan niet graag in de spotlights en staan veel stil. Dat was vroeger wel anders en die tijden willen we terugbrengen. Dat zie je ook terug in de aankleding van de zaal. Het belooft echt een spektakel te worden."

Feest op de tocht door genomen maatregelen tegen coronavirus

Eindexamengala
Janssen kwam vorig jaar als organisator van het eindexamencollege van het Raayland College in aanraking met Nen Vosse van De Witte Hoeve. Een tijdje later ontstond het idee voor de Flashback 80's & 90's. "Het gala was afgelopen jaar in De Witte Hoeve en toen waren de eerste contacten. Nen wil graag meer evenementen organiseren in het partycentrum en we hebben samen voor deze opzet gekozen. Het is een mooie uitdaging. We hebben nog nooit zo'n feest georganiseerd, maar we hebben hier allebei vertrouwen in."
Dat het Venrayse duo te maken heeft met een andere doelgroep, blijkt ook uit de promotiecampagne. "We werken normaliter alleen maar met Facebook en Instagram. Nu hebben we weer flyers en posters laten drukken. En we hebben een interview met de krant. Met interviews bereiken we jongeren te weinig. Bij de iets oudere doelgroep werkt dat weer beter."

Tijdens het evenement worden de plaatjes gedraaid door de dj's Hans de Goede, Frans Herben, Waldo en Funk D. "Frans Herben is natuurlijk in de regio bekend als vaste dj van De Tijd in Venray. Hans de Goede was eigenlijk helemaal gestopt als dj. Hij draaide plaatjes in grote discotheken. Samen zorgen zij voor de oude authentieke sfeer. Zij zullen de sfeer op het feest verhogen en daarna zullen Waldo en Funk D het stokje overnemen. Het wordt echt een spektakel."

Hans de Goede, Frans Herben, Waldo en Funk D zijn de dj's

De organisatie van het evenement in De Witte Hoeve is in volle gang en loopt op rolletjes. Het gros van Flashback 80's & 90's staat zelfs in de steigers. Toch kan het zijn dat het feest er in april helemaal niet komt. "Dat blijft lastig. Als we daar definitief uitsluitsel over hebben, zullen we dat communiceren."

Tickets
Kaarten zijn, ondanks alle onzekerheid, verkrijgbaar via www.socialticketing.nl en bij de receptie van De Witte Hoeve in Venray.