Oranje Wit verliest nipt

Asten | In de hoofdklasse korfbal verloor Oranje Wit nipt de topper tegen ODC. In de ontmoeting tussen de nummers twee en drie van de ranglijst trok de thuisploeg in Asten aan het langste einde: 20-19.

De Leunse korfbalsters stonden voorafgaand aan het duel met een puntje voorsprong op ODC tweede in de stand. Bij winst zou Oranje Wit die positie verstevigen, bij verlies zou ODC over de gasten heengaan. Ingrediƫnten voor een spannende topper in sporthal De Schop in Asten. Met een fraai afstandsschot opende Oranje Wit de score. ODC had snel een antwoord, nam een 5-2 voorsprong en leidde bij rust met 7-6.

In de tweede helft ging het duel tot 14-14 gelijk op. Met nog tien minuten op de klok nam Oranje Wit een voorsprong van twee treffers. In een spannende slotfase kwam ODC terug tot 17-17 en wist met een fraai afstandsschot in de slotminuut de punten in eigen huis te houden: 20-19. Door de nederlaag staat Oranje Wit nu derde in de rangschikking.

ODC-Oranje Wit 20-19 (7-6).