Britt Jans-Beken behaalde een tiende plaats tijdens de WK-cross in Valkenswaard.
Britt Jans-Beken behaalde een tiende plaats tijdens de WK-cross in Valkenswaard. Foto: Maycel de Bruijn

Jacht op WK-punten

Valkenswaard | Het motorcrossjaar is voor Britt Jans-Beken (Wanssum) en Amber Simons (Well) al in volle gang.


Beide dames kwamen vorige week in het Engelse Matterley Basin in actie tijdens de eerste wedstrijd van het WK voor dames. Waar Simons in de eerste manche uitviel, begon Jans-Beken met een achtste plaats uitstekend aan het seizoen, want ze pakte meteen dertien WKpunten.


In de tweede manche hadden beide dames het zwaar en eindigden ze beiden buiten de punten.


Afgelopen weekend volgde voor beiden de 'thuiswedstrijd' in het Brabantse Valkenswaard. Na een redelijk goede start was het Amber Simons die lang op de achtste plaats lag. Britt Jans-Beken kwam vanaf de dertiende plaats, zette vervolgens de achtervolging in en ging uiteindelijk voorbij aan Simons om op de finishlijn als negende afgevlagd te worden. Amber Simons behaalde met de elfde plaats ook haar eerste WK-punten van 2020.


In de tweede manche was het Jans-Beken die met een negende plaats als beste doorkwam van beide dames. Snel viel zij terug naar een elfde plaats en ze wist die tot aan de finish vast te houden. Amber Simons kende op haar beurt een lastige manche, waarin zij enkele malen ten val kwam. Ze eindigde buiten de punten. In het dagklassement eindigde Jans-Beken op tiende plaats. Simons sloot het weekend door haar resultaat in de eerste manche af op de vijftiende plaats.


In de tussenstand van het WK staat Britt Jans-Beken ondanks een nulscore in de tweede manche in Engeland op een elfde plaats met 35 punten. Amber Simons staat met 10 punten op een twintigste plaats.


Foto-inzet: Amber Simons behaalde in Valkenswaard haar eerste WK-punten van 2020.
Foto: Maycel de Bruijn.

Afbeelding