Scholen: blijf thuis bij klachten

Venray | Medewerkers en leerlingen van Gilde Opleidingen moeten al bij milde klachten thuisblijven. Het gaat om griep- of verkoudheidsklachten. De maatregelen werden al getroffen voordat een medewerker van de locatie in Venray positief heeft getest op het coronavirus. Studenten en medewerkers zijn middels een digitale nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de getroffen maatregelen.

GGD Noord-Limburg is gestart met het contactonderzoek en heeft samen met Gilde Opleidingen in kaart met wie de positief geteste docent contact heeft gehad. De personen die inmiddels in beeld zijn, hebben al een bericht ontvangen van de GGD met informatie over hoe te handelen. De GGD monitort deze personen twee weken.
Het college van bestuur van Gilde Opleidingen heeft besloten om in het licht van de gezondheid en veiligheid van de medewerkers en studenten een strakkere richtlijn aan te houden in relatie tot het coronavirus.
De richtlijn houdt in dat leerlingen en leraren zonder klachten gewoon naar stage, school en werk kunnen. Iedereen die last heeft van hoesten, verkoudheid of koorts moet thuisblijven. Als de klachten weg zijn, kan iedereen 24 uur later weer aan de slag.

Raayland College
Gisteren heeft het Raayland College de ouders en verzorgers geïnformeerd over nieuwe richtlijnen die de school vanwege het coronavirus volgt. Naast het goed wassen van handen, het gebruik van papieren zakdoekjes en het niezen in de binnenkant van je elleboog, vraagt de school aan iedereen geen handen meer te schudden. Wie hoest, verkouden is of koorts heeft, wordt gevraagd thuis te blijven. Leerlingen en medewerkers die ziek thuis zijn, moeten goed uitzieken en pas terugkeren als zij 24 uur klachtenvrij zijn.

Voor de toetsweek worden geen bijzondere maatregelen getroffen, tenzij er zich andere ontwikkelingen voordoen dan nu bekend. Excursies worden apart beoordeeld of ze doorgaan.
De reis (uitwisseling) naar China wordt in overleg met de partnerschool uitgesteld tot na de zomervakantie, meldt de school in de brief. De uitwisselingsreizen naar Bilbao en de Erasmus-meeting in Portugal vervallen. De laatste richtlijnen staan op raayland.nl/nieuws.