ActiveRooy wint derby tegen MVC

Maashees | In de tweede klasse J wonnen de volleybalsters van ActiveRooy de derby tegen MVC'64: 2-3.

In de strijd om de tweede plaats kan de Venrayse ploeg ieder punt hard gebruiken. Dat bleek vanaf de eerste slagenwisseling in Maashees. Lange tijd stond het in de eerste set gelijk, pas bij 12-14 nam ActiveRooy een kleine voorsprong. Door een sterke servicereeks van Lisanne Francken kwamen de gasten met vijf punten voor en wonnen de set met 18-25. In de tweede set kwam ActiveRooy ook al snel met 0-5 voor. Leunend op een sterke verdediging kwamen de gasten op een voorsprong van 13-20. Door een sterke passing van Mette van den Bekerom en gevarieerd spel van Lisanne Francken werd de set met opnieuw 18-25 gewonnen. In de derde set gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar wist de thuisploeg met nipt verschil (25-23) de stand in sets te verkleinen naar 2-1. In de vierde set startte ActiveRooy sterk door goed verdedigingswerk van Pien Pelders en mooie aanvallen van Ellen Ruhe. In een spannend verloop (16-16 en 23-23) was de thuisploeg in de slotfase opnieuw de sterkste met 25-23. In de beslissende vijfde set nam ActiveRooy met 5-8 de leiding en pakte de winst met 10-15. Op zaterdag 14 maart speelt ActiveRooy om 18.00 uur thuis tegen HHC 2.

MVC’64-ActiveRooy 2-3. Setstanden: 18-25, 18-25, 25-23, 25-23 en 10-15.