Vervolg voorpagina

Symposium verzet door coronavirus

Venray | Symposium Samen rondom kanker, dat op 19 maart gehouden zou worden in hotel Asteria Venray, is uitgesteld tot 29 oktober. De organisatie heeft het symposium noodgedwongen verplaatst in verband met het coronavirus. 'We willen eventuele verspreiding van het virus voorkomen en op die manier zijn we tot dit besluit gekomen', laat de organisatie weten.

De organisatie houdt met de verplaatsing van het evenement rekening met de kwetsbaarheid van de doelgroep en met de professionals die hen in behandeling hebben. 'De deelnemers krijgen de kosten voor hun inschrijving binnen vier weken teruggestort. We hopen weer op hun deelname op 29 oktober. We zullen zo spoedig mogelijk een nieuwe uitnodiging sturen'.

Vivara
Ook de officiƫle opening van het Vivara Natuurbelevingscentrum in Venray is afgelast vanwege de snelle verspreiding van het coronavirus in Brabant en Limburg. 'Na overleg met betrokken specialisten hebben we helaas moeten besluiten om de officiƫle opening aanstaande vrijdag niet door te laten gaan', laat een woordvoerder van Vivara weten. 'We verwachten meer dan 350 mensen uit acht verschillende landen en willen het risico op besmetting voor onze partners en onze medewerkers minimaliseren. Het gezondheidsrisico, hoe klein ook, geeft voor ons de doorslag'.
Later dit jaar komt er alsnog een moment en wordt de opening van het natuurbelevingscentrum en het 25-jarig bestaan van Vivara gevierd. De kortingsdagen van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 maart met 15 procent korting en diverse workshops gaan wel gewoon door.

Gemeente Venray
Voorlopig neemt de gemeente Venray zelf nog geen verregaande maatregelen om de verspreiding tegen van het coronavirus tegen te gaan. De gemeente volgt in beginsel de adviezen van RIVM, GGD en de landelijke richtlijn die deze week wordt verwacht. 'De belangrijkste maatregelen die burgers kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn eenvoudig', laat de gemeente op de website weten. 'Was regelmatig je handen met zeep, hoes en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes'.

Commando-overdracht
De commando-overdracht op vliegbasis De Peel in Vredepeel gaat donderdag gewoon door. 'We laten de keuze aan de bezoekers zelf of ze wel of niet komen. We volgen de richtlijnen van het RIVM. De ceremonie gaat gewoon door en er worden verder geen handen geschud tijdens de receptie', laat een woordvoerder van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel desgevraagd weten.
De GGD is voor vragen over het coronavirus bereikbaar via telefoonnummer 088-1191990.