Ook besmetting bij Gilde Opleidingen

Venray | Bij een inwoner van de gemeente Peel en Maas is het coronavirus vastgesteld. De patiënt is werkzaam bij Gilde Zorgcollege locatie Venray in Oostrum en ziekenhuis VieCuri.


De patiënt en gezinsleden zijn in thuisisolatie. De GGD voert in nauw overleg met VieCuri en Gilde Opleidingen een contactonderzoek uit. Het college van bestuur van Gilde Opleidingen heeft besloten om in verband met de gezondheid en veiligheid van de medewerkers en studenten strakkere richtlijnen aan te houden in relatie tot het coronavirus. 'We volgen de aangescherpte RIVM-richtlijnen voor de provincie Noord-Brabant', laat het college van bestuur weten.
Bij ziekenhuis VieCuri zijn nog twee andere medewerkers besmet met het coronavirus. In totaal zijn er bij het ziekenhuis drie medewerkers positief getest op het virus. VieCuri heeft ziekenhuizen in Venlo en Venray. In het belang van de privacy van de medewerkers wil VieCuri niet zeggen op welke vestiging de medewerkers werkzaam zijn. 'Het is ook niet van toegevoegde waarde, omdat direct de juiste maatregelen zijn genomen en er geen besmettingsgevaar is geweest voor patiënten en medewerkers', zegt een woordvoerder.


Lees meer over de gevolgen van het coronavirus in Venray op pagina 2.