Conferentie Toekomstige Gezondheidszorg


Venray | In het najaar van 2018 werd door een breed scala van groeperingen uit Venray gevraagd aan een kerngroep om initiatieven te nemen ten behoeve van een goede gezondheidszorg in de gemeente.

Zijn zijn bezorgd over de ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. Kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0 heeft sindsdien veel gesprekken gevoerd met de gemeente en verschillende zorgaanbieders. Deze gesprekken hebben geleid tot een organiseren van een conferentie. De Conferentie Toekomstige gezondheidszorg in Venray wordt gehouden in het gemeentehuis van Venray op maandag 30 maart vanaf 13.00 uur.

Er is een toenemende vraag naar zorg. Kan de samenleving dat aan? Kunnen patiƫnten en kwetsbare mensen rekenen op een samenhangend netwerk van passende zorg: huisarts, ziekenhuis, thuiszorg, verpleeghuiszorg, mantelzorg, enzovoorts? Kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0 is op zoek naar mogelijkheden en kansen om meer verbindingen te leggen tussen de zorgaanbieders, maatschappelijke instellingen en lokale overheid. Daartoe wordt, onder meer, deze conferentie gehouden. Tijdens de bijeenkomst wordt het woord gevoerd door vertegenwoordigers van de gemeente Venray, VieCuri, Huisartsen Venray, Zorggroep, Proteion en Pantein. Zij spreken vanuit hun rol en verantwoordelijkheid over de ontwikkelingen om de zorg gelijke tred te laten houden met de groeiende vraag. Er is gelegenheid om met de sprekers in gesprek te gaan over genoemd thema en over de vragen en zorgen die leven bij de inwoners van Venray. Voor de conferentie een breed scala van groeperingen uit de gemeenschap van Venray en aan groepen en instituties die zich bezig houden met gezondheidszorg in alle facetten uitgenodigd.

Om deel te nemen aan de conferentie is aanmelding voor 15 maart noodzakelijk via e-mail conferentie@venray.nl. In verband met de organisatie dient elke individuele deelnemer zich aan te melden: naam, organisatie/ groepering, mailadres. Na 15 maart ontvangen alle deelnemers het programma van de middag en een nadere toelichting op het te bespreken thema.