Belangrijke zege voor Jumpers'76

Schijndel | In de tweede klasse boekten de basketballers van Jumpers'76 een belangrijke zege in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter BV Schijndel: 39-69. Het verschil werd met name in het eerste kwart gemaakt toen de gasten uit Venray een beslissende voorsprong namen.

De gasten uit Venray kwamen het eerste kwart vlammend uit de startblokken en zetten veel druk op de tegenstander. De thuisploeg had hier duidelijk moeite mee en na een paar minuten stond het 2-9 voor Jumpers'76. Schijndel had een time-out nodig om de zaken weer op de rit te krijgen maar ook daarna bleven de Venrayse basketballers aanzetten. De thuisploeg kreeg geen seconde rust en de voorsprong werd zelfs uitgebreid naar 22 punten. Jacub Juszizuk was met vijftien punten, waaronder drie driepunters, de man het eerste kwart. Uiteindelijk eindigde het eerste kwart in een voorsprong van maar liefst 23 punten: 8-31. In het tweede kwart bleef Jumpers'76 druk zetten, maar kwam Schijndel er steeds beter uit en kwam ook vaker tot scoren kwamen. De mannen uit Venray bleven echter op hun beurt ook de basket vinden waardoor het verschil tussen beide ploegen nagenoeg gelijk bleef. Justin Gommans was met zeven punten in dit kwart belangrijk aan Venrayse kant. De gasten gingen met een royale voorsprong rusten: 20-44.

Na de pauze ging de thuisploeg over naar een zone-defense en dit zorgde ervoor dat Jumpers'76 steeds meer moeite kreeg met scoren. De thuisploeg stond verdedigend beter, maar wist aanvallend geen potten te breken. BV Schijndel had de grootste moeite met scoren, waardoor Jumpers'76 uiteindelijk steeds verder uitliep. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong opgelopen tot 31 punten: 28-59. Het duel was met deze riante voorsprong beslist en voor de Venrayse ploeg was het zaak om het laatste kwart goed uit te spelen. Beide teams scoorden afwisselend, zonder dat er nog enige vorm van spanning viel te bespeuren. Aan het einde bedroeg het verschil dertig punten en mocht Jumpers'76 belangrijke punten toevoegen aan het totaal. Jumpers'76 gaat op zaterdag 14 maart op bezoek bij Yellow Sox in Bakel, de nummer twee van de ranglijst. Aanvang 19.00 uur.

BV Schijndel-Jumpers'76 39-69 (20-44). Topscorers Jumpers'76: Jacub Juszizuk 24 punten, Patryk Wojtysiak (17) en Justin Gommans (6).