EK-kwalificatie: voetbal in Venray


Venray | Sportpark De Wieën is in de komende twee weken het strijdperk van kwalificatiewedstrijden voor plaatsing voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen onder 17 jaar.


KNVB-coach Robert de Pauw heeft twintig speelsters opgenomen in de selectie van vrouwen onder 17 voor de EK-kwalificatie in eigen land. Speelsters onder 17 ontmoet in de zogenaamde eliteronde achtereenvolgens Schotland (14 maart), Kroatië (17 maart) en Duitsland (20 maart). De wedstrijden worden onder meer gespeeld in Venray.

Oranje onder 17 komt zeker eenmaal in actie in Venray. Op zaterdag 14 maart start Nederland het drieluik met een duel tegen Schotland. Het duel op sportpark De Wieën begint om 16.00 uur. Waar de andere wedstrijden worden gespeeld, was bij het ter perse gaan van deze krant nog onbekend.


Vanwege het coronavirus werd de locatie Uden geschrapt. Wellicht worden alle duels in Venray gespeeld. Naast het duel van Oranje worden nog twee duels in Venray afgewerkt. Op dinsdag 17 maart treffen Duitsland en Schotland elkaar. Aanvang: 15.00 uur. Op vrijdag 20 maart kruisen Kroatië en Schotland de degens met elkaar. Aanvang 19.00 uur. Gratis entree.