Bumba op reis is op zondag 22 maart in Schouwburg Venray te zien.
Bumba op reis is op zondag 22 maart in Schouwburg Venray te zien. Foto: Studio100

Muziek, cabaret, toneel

Venray | Schouwburg Venray presenteert ook komende week weer een gevarieerd programma.


Niet Schieten! – 25 jaar lust en leed. Woensdag 18 maart om 20.00 uur. Cabaret.

Niet Schieten!, voor het laatste te zien in Schouwburg Venray in de oorspronkelijke formatie, speciaal voor het 25-jarig jubileum. Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen, maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie.

Gerard van Maasakkers – Ik loop. Vrijdag 20 maart om 20.15 uur. Muziek.
Gerard van Maasakkers loopt verder na zijn bijzonder succesvolle ‘40 jaar liedjes’. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil en komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden, zo is Gerard op z’n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. “Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt”, aldus een van zijn bezoekers. En zo klinkt Gerard van Maasakkers ook: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Samen met Frank Cools en Mike Roelofs brengt hij nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus.

Stefano Keizers – Sorry Baby. Vrijdag 20 maart om 20.00 uur. Cabaret.

Sorry dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren. Sorry voor het huis en de spullen, voor de rook en voor de dieren. Sorry voor mij en sorry voor alle andere mensen.

Guido’s Orchestra – Music Maestro. Zaterdag 21 maart om 20.15 uur. Muziek.

Maestro Guido Dieteren & The European Poporchestra slaan een brug tussen pop en klassiek met een muzikale totaalbeleving vol romantiek, ontroering, passie en eigentijdse energie als resultaat. Samen met zangeres Wendy Kokkelkoren staan Guido en zijn orkest garant voor een dynamische, spetterende show vol nieuwe nummers. The Maestro & The European Pop Orchestra zijn een wereldwijd opererend poporkest; een popband en een klassiek orkest in één. Guido Dieteren: “We hebben ontzettend veel zin om weer naar Venray te komen. We gaan er een prachtige avond van maken! Wendy Kokkelkoren en onze eigen internationale orkestsolisten zullen er natuurlijk ook weer bij zijn. Ik kijk er enorm naar uit!”

Debby Petter – De liefde voorbij. Zaterdag 21 maart om 20.00 uur. Toneel.

Een stel is al bijna dertig jaar getrouwd. Is het een goed huwelijk? Zij vinden van wel en soms ook niet, een gewoon huwelijk dus. Dan vertelt hij zijn vrouw dat hij een geheim heeft, met een ruzie als gevolg. Hij verlaat het huis en twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Een dom ongeluk? Zij is bodemloos verdrietig om zijn dood en om het geheim. Debby Petter vertelt het in een meeslepende, lichte en radeloze monoloog. Een voorstelling over liefde, geluk en over de vraag wat geluk is.

Bumba op reis (1+) Studio 100. Zondag 22 maart om 14.00 en 16.00 uur. Familie.

Bumba en zijn vriendjes komen opnieuw Venray verblijden met een avontuurlijke theatershow voor de allerkleinsten. In deze show gaat de droom van kleine Pim in vervulling: hij mag mee op reis met Bumba en Bumbalu. Maar als ze Babilu kwijtraken, gaan ze hem zoeken in the Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië. Vinden ze zo uiteindelijk Babilu terug? Kom het ontdekken! Ga mee op reis met Bumba en zing en lach mee met alle vriendjes die je kent van televisie.

Info: www.schouwburgvenray.nl.