Hockeyers delen de punten

Rosmalen | Na een winterstop van drie maanden hervatten de hockeyers van Venray de veldcompetitie met een uitwedstrijd tegen Rosmalen. Na een eerdere 2-3 thuisnederlaag deelden Venray en Rosmalen nu de punten: 1-1.

Venray kwam in het eerste kwart moeizaam opgang en creëerde weinig kansen. Het veld is Rosmalen was spekglad waardoor beide ploegen vooralsnog niet in de wedstrijd zaten. Het bleef bij enkele cirkelpenetraties van de thuisploeg. In het tweede kwart kwam Rosmalen op voorsprong.

Balverlies op de middenveld van Venray resulteerde in een razendsnelle counter. De twee verdedigers Koen Arentsen en Cornfiel Kroon jr. moesten buigen voor de drie aanvallers van Rosmalen en ook doelman Jongeneel kon geen redding meer brengen op het vijnige backhandschot: 1-0. Dit was tevens de ruststand.Na de pauze begonnen de Venrayse hockeyers sterk. Er zat passie en vechtlust in het spel van de gasten en kwam verdiend op gelijke hoogte. Een strafcorner van Guido Pop werd onreglementair van de doellijn gehaald, waarna Pop de toegekende strafbal feilloos benutte: 1-1.

In het restant van het duel waren beide ploegen bezig om niet te verliezen. Op enkele gevaarlijke counters na werden er geen grote kansen meer gecreëerd en mochten de teams tevreden zijn met de puntendeling.

Vanwege het coronavirus gaat zondag 15 maart de topper tegen Nuenen op sportpark De Wieën in Venray niet door.

Rosmalen-Venray 1-1 (1-0). Doelpunt Venray: Guido Pop.