Monsterscore hockeysters: 0-16

Vlijmen | In en tegen Vlijmen behielden de hockeysters van Venray met een monsterscore van 0-16 hun ongeslagen status in de vierde klasse. Met dertig punten uit tien duels is Venray de trotse koploper.

Het uitduel tegen de nummer laatst was een uitgelezen mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken. Die missie werd met verve voltooid. In het eerste kwart namen de gasten al meteen een 5-0 voorsprong door treffers van Stella Wientjes, drie keer Imke Huggers en Joni van Alst. In het tweede kwart werd de voorsprong verder uitgebreid toen Eva Verschuren een voorzet van Bo Verschuren fraai afrondde. Imke Huggers, met haar vierde treffer, en Bo Verschuren tilden de score naar 8-0, waarna de gasten het kwart besloten met een negende doelpunt van Joni van Alst. Daarmee was de honger van de Venrayse hockeysters nog niet gestild. Het derde kwart begon weer goed met een mooie treffer van Stella Wientjes. Door mooie combinaties en goed rond te spelen wisten de gasten de druk in de cirkel hoog te houden en scoorden de ene na de andere treffer.

Pleun Verschuuren scoorde de elfde goal waarna Stella Wientjes de twaalf volmaakte. Lonneke Stevens scoorde met een harde klap nummer dertien, waarna Pleun Verschuuren en Stella Wientjes het derde kwart afsloten met treffers voor de 15-0 tussenstand. In het vierde kwart stokte de Venrayse doelpuntenmachine en was het slotakkoord voor Pleun Verschuuren die de eindstand op 16-0 bracht. Ook de hockeysters van Venray komen zondag 15 maart niet in actie vanwege het coronavirus. Venray had een thuisduel tegen het Brabantse Deurne, de nummer drie van de ranglijst, op het programma staan.

Vlijmen-Venray 0-16 (0-9). Doelpunten Venray: Stella Wientjes en Imke Huggers (beiden 4x), Pleun Verschuuren (3x), Joni van Alst (2x), Lonneke Stevens, Eva Verschuren en Bo Verschuren.