Manual blijft eersteklasser

Deurne | De handballers van Manual komen ondanks een 31-21 nederlaag tegen De Sprint ook volgend seizoen uit in de eerste klasse.

In het eerste duel na het carnaval begon de Venrayse ploeg uitstekend met enkele succesvolle afstandsschoten. Het goede spel was helaas van korte duur, want de thuisploeg nam al snel het initiatief over. De Sprint draaide het wedstrijdbeeld volledig om en wist via snelle tegenaanvallen eenvoudig te scoren. Het verschil liep in het eerste bedrijf zelfs op naar acht doelpunten, waardoor Manual met een 17-9 de rust inging. In de tweede helft wisten de gasten zich te herpakken, maar konden het verschil niet meer goedmaken. Manual scoorde fraaie treffers en stond verdedigend beter waardoor De Sprint meer moeite had om tot scoren te komen. De in de eerste helft opgelopen schade kon echter niet meer worden hersteld.

Op zaterdag 21 maart speelt Manual in sporthal De Wetteling tegen Vlug en Lenig, aanvang 21.15 uur.

De Sprint-Manual 31-21 (17-9). Doelpunten Manual: Tom Hawinkels (5), Martijn Schütte (4), Driek Gabriëls en Jan Vorstenbos (beiden 3), Nick Hawinkels en Ruben Albers (beiden 2), Joost Ueberbach en Kuba Kurczewski.