Handbalsters blijven op koers

Reuver | Door een 17-35 zege tegen Klaverblad Eksplosion'71/Hercules'81 blijven de handbalsters van Manual op koers voor de titel in de tweede klasse. Met nog drie duels te spelen, blijft de marge met DHC Overpelt twee punten. De Venrayse ploeg heeft daarnaast een veel beter doelsaldo dan de Belgen.

In de vierde wedstrijd voor het einde van de competitie begonnen de Venrayse handbalsters overtuigend. In Reuver werd de thuisploeg overrompeld met snelle aanvallen en goede combinaties. De gasten namen al snel een comfortabele voorsprong, maar lieten verdedigend teveel steken om de thuisploeg al voor rust op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf liep Manual uit naar een ruime voorsprong bij rust: 8-17. De tweede helft begon Manual met het doel om het verdedigend beter op orde te hebben en aanvallend kort te houden om zo snel mogelijk te scoren. De tegenstander wist dit deels tegen te houden door lang te doen over de aanvallen en het niet ingrijpen van de arbitrage hierop. Ook in de tweede helft raakte Manual even de grip kwijt in de verdediging, maar wist dit snel te herstellen. Regelmatig en makkelijk scorend liepen de gasten uiteindelijk uit naar royale zege. Op zaterdag 21 maart spelen de Venrayse handbalsters om 20.00 uur in sporthal De Wetteling in Venray tegen SVVH.

Klaverblad Eksplosion'71/Hercules'81-Manual 17-35 (8-17). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (10), Ankie Billekens (9), Guusje Wessel en Loes van Dijk (beiden 4), Manon Hazekamp, Damini Sanichar en Jantine Rongen (allen 2), Marcia Geurts en Nine Pouwels.