SVOC’01 verliest topper: 16-12

Overasselt | De korfbalsters van SVOC'01 leden zondag een dure nederlaag op bezoek bij ONA/Astrantia. In een strijd om de koppositie ging de ploeg uit Oirlo en Castenray met 16-12 kopje onder. Door de nederlaag blijft SVOC'01 tweede in de overgangsklasse. De koppositie is voor ONA/Astrantia.

De thuisploeg begon scherp aan het duel en nam binnen zeven minuten een 2-0 voorsprong. De gasten uit Oirlo/Castenray bleken ook zondag weer mentaal heel sterk te zijn. Voor rust werd voor iedere bal geknokt om in het spoor te blijven van de koploper. Toch kon het gat niet helemaal gedicht worden en keken de tricolores bij rust tegen een 8-4 achterstand aan. Gesteund door talrijke supporters gingen de gasten in de tweede helft op jacht naar de aansluiting. SVOC’01 speelde fel, wist ook gemakkelijker de korf te treffen, maar had de pech dat ook Ona/Astrantia bleef scoren. De marge van vier treffers bij rust kon dan ook niet worden gedicht.

Met nog drie duels voor de boeg gaat SVOC’01 proberen de zaalcompetitie als tweede af te sluiten. Vanwege het coronavirus gaat het duel op zondag 15 maart tegen het Brabantse Klick'15 niet door.

ONA/Astrantia-SVOC’01 16-12 (8-4). Doelpunten SVOC’01: Rian Willems, Maartje Janssen en Sofie de Mulder (allen 3x), Elien Nabben, Judith Steeghs en Astrid Meijers.