Acht treffers Marly van Asten

Venray | In de hoofdklasse korfbal behaalden de korfbalsters van De Peelkorf een royale zege tegen laagvlieger De Horst: 20-12. Met acht treffers had Marly van Asten een belangrijk aandeel in de overwinning.

In sporthal De Wetteling werd in de openingsfase de score al snel geopend door de thuisploeg. Via verschillende goed uitgespeelde kansen werd de voorsprong door de thuisploeg uitgebreid naar 6-1. Vanaf dat moment koos De Horst voor een andere verdedigende tactiek. De Peelkorf moest zich hier even op instellen en zag de gasten terugkomen tot een doelpunt verschil: 6-5. Vlak voor rust wisten de Ysselsteynse korfbalsters toch weer een gat te slaan en was de marge bij rust drie doelpunten: 10-7. Na de pauze trof De Peelkorf opnieuw als eerste de korf. De Horst kon nog wel terugkomen tot een verschil van twee (11-9), maar daarna was het verzet van de gasten gebroken. Via diverse scores werd de stand verder uitgebouwd naar 20-10. Het slotakkoord was voor De Horst dat met twee doelpunten op rij de eindstand op 20-12 bepaalde. Op zondag 15 maart staat de derby tegen Oranje Wit op het programma. Het duel begint om 13.00 uur in sporthal De Wetteling.

De Peelkorf-De Horst 20-12 (10-7). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (8x), Fleur van Dijck (5x), Floor Smits en Rachel van Meijel (beiden 2x), Loes van Dijck, Lisa Verlijsdonk en Tina Janssen.