Koploper Merselo loopt verder uit

Merselo | Merselo was zondagmiddag op eigen veld met 3-0 te sterk voor GVV'57. Het team van trainer Stef van Asten verstevigde dankzij de overwinning de koppositie. Resia, nummer twee, speelde namelijk gelijk op bezoek bij Sambeek: 2-2. De voorsprong van Merselo op Resia bedraagt nu elf punten. De ploeg uit Wellerlooi speelde wel één duel minder.

Merselo begon goed aan het duel en kwam al in de twaalfde minuut op voorsprong. Een voorzet van Daan Hendriks werd door de bezoekers uit Grave slecht weggewerkt en daar kon Camiel Kroonen van profiteren. De topschutter van Merselo schoot vanaf de rand van het strafschopgebied bekeken raak: 1-0. Merselo kreeg in het restant van de eerste helft nog diverse mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar Hendriks en Tim Philipsen misten jammerlijk.
Na rust kreeg Philipsen opnieuw een grote mogelijkheid, maar hij schoot de bal op de voeten van de doelman van GVV'57. Na ruim een uur voetballen werd het alsnog 2-0. Jordy Wismans vond Kroonen en de aanvaller mocht na een knappe actie aanleggen voor zijn tweede van de middag. Het schot van Kroonen belandde via paal en lat in het doel.
Een kwartier voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Robin van Dijck bepaalde met een bekeken schuiver de eindstand op 3-0. Dankzij de overwinning heeft Merselo nu 41 punten uit zestien wedstrijden. Resia heeft dertig punten uit vijftien wedstrijden.
Zondag staat voor Merselo de derby met Holthees op het programma. Het duel in Merselo begint om 14.30 uur.

SV Merselo-GVV'57 3-0 (1-0). Doelpunten Merselo: Robin van Dijck en Camiel Kroonen (2).