Laat doelpunt nekt Volharding

Vierlingsbeek | Volharding blijft kwakkelen in de tweede klasse H. Het elftal van trainer Johan Vullings heeft de zege op nummer twee Berghem Sport (1-0, red.) geen goed gevolg gegeven. Emplina was zondagmiddag in Vierlingsbeek met 2-3 te sterk voor Volharding. Het was voor de thuisploeg de negende nederlaag van het seizoen. Door het verlies blijft Volharding strijden tegen degradatie in de tweede klasse H.

In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen, maar Volharding ging wel met een voorsprong de rust in. In de 26ste minuut was het de uitblinkende Brent Achten die een corner van aanvoerder Mark Blenckers langs Emplina-keeper Tom Stupers kopte: 1-0. Tim Martens, Rens van Lanen en Nino Janssen kregen kansen op meer. De gasten konden daar slechts een inzet van Vincent Lathouwers tegenover zetten. De inzet werd door Volharding-keeper Roel van Rens knap uit zijn doel geranseld.
Na een uur spelen werd de moegestreden Tim Martens naar de kant gehaald en daarmee verdween ook de angel uit het aanvalsspel van Volharding. De thuisploeg kon de bal voorin niet meer vasthouden en ging slecht met de ruimte om die ontstond doordat Emplina nadrukkelijker naar voren ging voetballen.
In een tijdsbestek van twee minuten krulde Bas Mol de gelijkmaker binnen (1-1) en zorgde Thomas van der Horst voor de 1-2. Volharding toonde veerkracht en leek drie minuten voor tijd alsnog een puntje binnen te slepen, nadat Kas van de Bosch (voor het eerst weer in de basis na langdurig blessureleed, red.) de bal in de rebound voorbij Stupers schoot: 2-2. Toch ging het daarna in de extra tijd nog mis voor Volharding. Rechtsback Thomas Rijn gaf volledig onnodig een hoekschop weg. Bij die aansluitende corner werd vervolgens kinderlijk eenvoudig verdedigd, waarna Guillermo Le Couvreur (met zijn 36 jaar de oudste op het veld) de 2-3 kon binnen tikken. Weer kreeg Volharding daarna opnieuw de kans op de gelijkmaker, maar een inzet van Tom Kessels werd van de lijn gehaald. Daardoor stond Volharding dit seizoen voor de negende maal in zeventien wedstrijden met lege handen.

Komende zondag speelt Volharding voor de derde opeenvolgende week een thuiswedstrijd. Daarin is Heeswijk, een directe concurrent onderin, de tegenstander. Volharding staat elfde met achttien punten uit zeventien duels net boven de streep. Heeswijk staat twaalfde met zestien punten uit vijftien duels net onder die vervelende streep. Winst is zodoende bittere noodzaak voor Volharding om eindelijk eens wat afstand te nemen van de onderste regionen. Eerder dit seizoen won Volharding in Heeswijk met 0-1 door een treffer van centrale verdediger Tom Kessels.

Volharding-Emplina 2-3 (1-0). Doelpunten Volharding: Mark Blenckers en Kas van de Bosch.