Venray | SV Venray kende zaterdagavond weinig moeite met SSS'18. De bezoekers uit Overloon, hekkensluiter van de eerste klasse D, werden hard over de knie gelegd op sportpark De Wieën: 5-0. Dankzij de zege heeft Venray nu 21 punten uit 17 wedstrijden. SSS'18 pakte slechts 8 punten uit 17 duels.

Venray begon sterk aan het duel en de thuisploeg was vanaf de eerste minuut duidelijk een maatje te groot voor de Brabantse bezoekers. SSS'18 speelde beduidend minder en de zwakheden van de ploeg van Ruud Vermeer werden door Venray blootgelegd. De thuisploeg kreeg al binnen twee minuten een hoekschop en er zouden er nog veel volgen voor het team van trainer Frans Koenen.
Smet op de openingsfase was wel het geblesseerd uitvallen van Bram Kersten. De aanvaller moest de strijd al in de vijfde minuut staken en werd van het veld gedragen. Kersten werd vervangen door Bram Vievermans.
Ook de bezoekers lieten van zich horen, maar Bas Joosten produceerde al struikelend een rollertje. In de zeventiende minuut werd de score door SV Venray geopend. Jeroen Vullings was het eindstation van een vlotlopende aanval van de thuisploeg. Vullings ontving de bal van Stan Kersten, zag een gaatje en schoot raak. Ook de tweede Venrayse treffer liet niet lang op zich wachten. Een handsbal van Frits Lucassen werd bestraft met een strafschop en het buitenkansje werd benut door Stijn Brinkman: 2-0. Niek Versteegen was daarna nog voor rust verantwoordelijk voor de 3-0 van Venray. De topschutter van de thuisploeg schoot de bal in de lange hoek achter Massop.
Ook Koen Verlinden (foto, red.) deed, tegen zijn oude ploeg, een duit in het zakje. De aanvaller kapte knap zijn tegenstander uit en schoot de bal hard en onhoudbaar in de bovenhoek. "Ik gun SSS natuurlijk het beste, maar niet tegen ons", vertelt Verlinden voor de camera van Peel en Maas TV. "Ik begrijp de problemen van SSS, maar het is al ongelofelijk knap van die mooie vereniging dat zij in de eerste klasse spelen. Wellicht is het voor de club beter om in de tweede klasse uit te komen." Het slotakkoord was zaterdagavond voor Stef van Dijck: 5-0. SSS'18 neemt het zondag thuis op tegen Wilhelmina'08 uit Weert en SV Venray speelt tegen RKSV Heeze.

SV Venray-SSS'18: 5-0 (3-0). Doelpunten Venray: Jeroen Vullings, Stijn Brinkman, Niek Versteegen, Koen Verlinden en Stef van Dijck.