Afbeelding
Foto: Persfoto

Voorjaarsseizoen TCV van start

Venray | Nu de lente zich aandient, begint een periode waarin er veel te doen is bij Tennisclub Venray (TCV). Door de verschillende competities en toernooien is er bijna altijd wel iets te beleven op het deels vernieuwde park.

Nog twee weken duurt het tot het voorjaarsseizoen wordt afgetrapt met het traditionele openingstoernooi, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdagavond 28 maart. Met de banen 7, 8 en 9 weer teruggebracht tot de klassieke, veelgeprezen gravelbanen en het hele park voorzien van LED-verlichting, is dit een dag waar velen reikhalzend naar hebben uitgekeken.

Een week later begint ook de externe voorjaarscompetitie; verspreid over de dinsdagavond, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag nemen hier maar liefst 31 teams aan deel. In dezelfde week start de jaarlijks terugkerende proefactie, waar niet-leden aan deel kunnen nemen. Zij kunnen voor 40 euro (20 euro voor junioren) drie maanden lang gebruikmaken van het park, meedoen aan interne toernooien en competities en twee tennislessen krijgen om te kijken of de tennissport iets voor hen is.
In de eerste week van april starten ook de MixLeague en de interne competitie op de club, waarbij in vaste koppels of in teamverband gestreden wordt om de prijzen, maar waar het vooral de gezelligheid is die centraal staat. Daarnaast zijn ook de voorbereidingen op het open toernooi en het Uitmarkt Open weer in volle gang. Afgelopen jaar werd een recordaantal deelnemers van 200 verwelkomd en de organisatie stelt alles in het werk om dat aantal dit jaar minstens te evenaren. Van 20 tot en met 28 juni wordt tijdens het Uitmarkt-toernooi met het thema Around the World een veelvoud aan landen aangedaan en daarmee komt de internationale uitstraling van de club naar boven.

Voorafgaand aan deze activiteiten vindt op maandag 16 maart de Algemene Ledenvergadering plaats. Wie goed voorbereid aan het buitenseizoen wil beginnen, die doet er goed aan hierbij aanwezig te zijn, want aansluitend geeft Brendan Rijsdijk van Buitenlust Fysiotherapie een lezing over het voorkomen van blessures.

Foto: Bernard Tiggeloven, lid TCV, in actie.