Jelle Kleeven van SV United is BVV'27-aanvoerder Roel Verkoijen te snel af.
Jelle Kleeven van SV United is BVV'27-aanvoerder Roel Verkoijen te snel af. Foto: Jolijn van Goch

Solide derbyzege United

Blitterswijck | Het duel tussen BVV'27 en SV United was zondagmiddag al na zeven minuten beslist. United-aanvaller Michal Kolodziejski ontpopte zich in de openingsfase van het duel in Blitterswijck tot man van de wedstrijd. De Poolse buitenspeler scoorde twee keer en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2. Dankzij de zege blijft SV United voorlopig de koploper van de vierde klasse G. BVV'27 blijft de hekkensluiter.

Door Willem Menting

Bas Rademacher, doelman van SV United, hield voor de derde keer op rij zijn doel schoon. "Zeker in de eerste helft had ik het erg rustig", vertelt de dertigjarige doelman. "In de tweede helft had ik iets meer te doen, maar we stonden als team erg compact en solide." Dat de verdediging van United voor vijfde keer dit seizoen niet te passeren was voor de tegenstander, komt volgens de ervaren doelman niet uit de lucht vallen. "We trainen ontzettend veel op spelsituaties en dode spelmomenten. Veel van deze momenten komen terug in de wedstrijd. Iedereen weet wat hij moet doen en dat zie je terug in de wedstrijden."
Rademacher vond de overwinning op buurman BVV'27 verdiend. "We kenden natuurlijk een bliksemstart en dan is het lekker voetballen. We zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen. De omstandigheden waren wel zwaar, het veld werd steeds slechter. Daar hadden de spelers van BVV meer last van dan wij. Verschillende tegenstanders kregen kramp, daar hadden wij geen last van. Conditioneel zit het dus wel goed."
Lijstaanvoerder SV United heeft nu 37 punten uit vijftien duels. DEV-Arcen, nummer twee, pakte 28 punten uit veertien wedstrijden. "We praten niet over de titel. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Dat gaat ons nu aardig af en we zien wel waar het schip strandt." Kolodziejski opende na vier minuten de score. De aanvaller schoot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied tegen de touwen. Drie minuten later verdubbelde hij de score met een afstandsschot. Zijn tweede treffer was zijn honderdste in het shirt van SV United. De score had in de tweede helft nog verder uitgebreid kunnen worden, maar Kolodziejski en invaller Andy Phillips hadden het vizier niet op scherp staan. Voor hekkensluiter BVV'27 waren de druiven na afloop zuur. "We staan in de beginfase gewoon te slapen", zegt BVV-trainer Alex Londar. "We hebben nog veel blessures en het is te hopen dat er snel wat jongens terugkeren. Het wordt anders een zwaar einde van het seizoen." Londar besefte wel dat de opgave voor zijn ploeg zondagmiddag niet gemakkelijk was. "We gingen voor een punt. Die hoop moesten we helaas snel opgeven. Er komen nog voldoende wedstrijden voor ons om punten te pakken."
BVV kan de punten goed gebruiken. De club staat laatste met vier punten uit veertien duels. De achterstand op Montagnards, voorlaatste in de vierde klasse G, bedraagt vier punten.

BVV'27-SV United 2-0 (2-0). Doelpunten SV United: Michal Kolodziejski.
BVV'27: Wolters; Janssen (70. Nick Arts); Schraven (75. Jarno Wijnhoven), Sil Arts, Gooren; Van Kempen (54. Bram Wijnhoven), Van Ool, Lucassen, Verkoijen; Karman, Koster.
SV United: Rademacher; Peters, Koolhof, Jacobs, Deenen; Kleeven, Lookman, Ter Braak (49. Phillips); Van de Pasch, Peelen (74. Lensen), Kolodziejski.

Afbeelding
Afbeelding