Black Angels. Foto: Nichon Glerum.
Black Angels. Foto: Nichon Glerum. Foto: Nichon Glerum

Zaterdag 7 maart

11:00FLOW in Odapark Venray - Expositie FLOW met werken van drie Limburgse kunstenaars Suzanne Berkers Helene Hermans Hester van Tongerlo. Deze vrouwen werken in verschillende disciplines, maar hun werk vertoont duidelijke overeenkomsten. Het continue proces waarin de kunstenaars aan zelfonderzoek doen wordt zichtbaar in bijzondere werken. De toegang tot Odapark en de tentoonstelling is gratis. Het theehuis in het Odapark is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

6:00Voorstelling 'Vannacht naar dag' - Op zaterdag 7 maart komt de prachtige voorstelling Vannacht naar Dag naar de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn. Een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen. De performance begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag.De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen. De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Wil je hierbij aanwezig zijn? Reserveer kaarten via info@joc-ysselsteyn.com.

20:00Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix: So 80's, so 90's - Horster pianist Egbert Derix brengt jouw favoriete songs op zaterdag 7 maart in de Venrayse Schouwburg! De állermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90 worden in Venray teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Dit alles door Margriet Sjoerdsma samen met pianovirtuoos Egbert Derix uit Horst aan de Maas.

20:15The Rod Stewart Story - Eindelijk een grote show rondom één van de grootste iconen van de rockmuziek: Rod Stewart. Een grote hit in Engeland en nu te zien in Venray!Het verhaal en de muziek van een absolute wereldster met ontelbare hits op zijn naam wordt gebracht door een fantastische zanger, die bijna niet van echt te onderscheiden is en een geweldige live-band!Don Stewart (Rod's brother): “I’ve seen some Road in my time but Paul is the best one I’ve ever seen.”

20:30Rock At Hoeve Part 1 - 7 maart vindt de eerste editie plaats van een nieuw concept, een evenement met de welluidende naam: Rock at Hoeve. Dan zal De Witte Hoeve omgetoverd worden tot een heuse rocktempel. Vier keer per jaar zullen ze de beste tributebands voorschotelen die zorgvuldig zijn geselecteerd. De volgende bands zullen het podium betreden tijdens deze eerste editie:- U2 (door LikeU2). Deze band is allang geen onbekende meer in het tribute circuit. The Red Hot Chili Peppers (door Funky Monks). Iedereen weet dat de echte Peppers naar Pinkpop gaan komen in 2020. En Bon Jovi (door Bad Medicine). Deze band heeft het afgelopen jaar ook al in Venray gespeeld tijdens het Pleinfestijn en heeft daar een onuitwisbare indruk achter gelaten! Deze Italiaanse tribute band behoord absoluut tot de top van het tribute circuit. Een mooiere afsluiter kunnen wij ons niet wensen op deze eerste editie van Rock at Hoeve!

Zondag
8 maart

11:00Rommelmarkt Oostrum - Muziekvereniging SMT organiseert haar jaarlijkse rommelmarkt op zondag 8 maart van 11.00 tot 13.00 uur. Deze wordt gehouden in Gemeenschapshuis D'n Oesterham, Watermolenstraat 1 te Oostrum. Toegang is gratis.Deze drukbezochte en gezellige rommelmarkt biedt een keur aan gebruikte goederen. Denk daarbij aan huishoudelijke artikelen, elektronica, gereedschap, klein meubilair, platen cd's en dvd's, boeken enzovoorts, maar zeker ook antiek en curiosa

11:00FLOW in Odapark Venray - Expositie FLOW met werken van drie Limburgse kunstenaars Suzanne Berkers Helene Hermans Hester van Tongerlo. Deze vrouwen werken in verschillende disciplines, maar hun werk vertoont duidelijke overeenkomsten. Het continue proces waarin de kunstenaars aan zelfonderzoek doen wordt zichtbaar in bijzondere werken. Daarin geven ze uitdrukking aan wat hun bezighoudt en aan het verhaal dat zij willen vertellen. De toegang tot Odapark en de tentoonstelling is gratis. Het theehuis in het Odapark is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

14:00The Lion Sings Tonight 4 - Op zondag 8 maart vindt de vierde editie plaats van The Lion Sings Tonight. Voor lokale talenten, van jong tot ouder, een podium om zich te presenteren en om met anderen samen te spelen. Voor het publiek een middag vol muziek in een ongedwongen huiskamersfeer. Geniet deze middag van het talent wat de gemeente Venray bezit.

15:30Concert Black Angels Venray - In het kader van Venray Viert 75 jaar Vrijheid houden het Ragazze Quartet, het Videocollectief 33 1/3 en zangers van het Nederlands Kamerkoor op zondag 8 maart vanaf 15.30 uur het concert Black Angels in Schouwburg Venray. Het concertprogramma Black Angels doorgrondt, in een tijd waar oorlog en dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving, het systeem achter de terreur. Op een bijzondere muzikale wijze wordt uitdrukking gegeven aan het verhaal van bedreiging, destructie, opbouw en verzoening. Kaarten voor dit concert kunnen gereserveerd worden via de website www.schouwburgvenray.nl, telefoon (0478)530999 of tijdens openingstijden van de kassa.

Maandag
9 maart

19:00Moordmysterie Circus Circus - Kan jij een moord oplossen? Schuilt er een rechercheur in je? Ben je goed met puzzels en codes? Kun je logisch nadenken? Dan zou je wel eens de Moord in De Artiest bij Schouwburg Venray op kunnen lossen.Een nieuw concept in het theatercafé. Probeer met een team van minimaal twee en maximaal zes personen erachter te komen wie de dader is. Een soort Cluedo en Escaperoom in één, aan tafel mét borrelhapjes. Het spel is avondvullend en minstens één teamlid moet in het bezit zijn van een smartphone.

LikeU2. Foto: Persfoto
Flow in Odapark. Foto: Hester van Tongerlo