Afsluiting schaatsseizoen

Grefrath | Recreatieve Schaatsvereniging Noord-Limburg (RSNL) sluit het schaatsseizoen af op zaterdag 7 maart op de schaatsbaan in het Duitse Grefrath.


Iedereen is vanaf 19.15 uur van harte welkom om te komen schaatsen. Er is onder andere een prestatietocht voor de jeugd, muziek en vooral veel ruimte om te schaatsen. Voor geïnteresseerden die nog weinig ervaring op het ijs hebben zijn er van 19.45 tot 20.30 uur enkele trainers op het ijs aanwezig om een handje te helpen.


De ijsbaan in Grefrath is exclusief voor RSNL-leden beschikbaar op dinsdagavond, donderdagmiddag en zondagmorgen in de periode van oktober tot maart. Iedereen schaatst uitsluitend op noren, om de conditie te verbeteren, zich voor te bereiden op natuurijsmarathons of voor jeugdwedstrijden. Op de zaterdagmorgen kunnen leden van RSNL techniektrainingen volgen door gediplomeerde Nederlandse trainers. De schaatslessen worden op alle niveaus en aan alle leeftijden (vanaf 6 jaar) gegeven. Vier zaterdagavonden per seizoen is de ijsbaan gereserveerd voor de clubavonden van de RSNL: de clubkampioenschappen, de SPI, de openingsavond en de slotavond. Het afgelopen seizoen werd voor de eerste keer een schaatsmarathon gehouden in Grefrath. Voor de jeugd is er op één zaterdagmorgen de Jeugd Schaats Vaardigheid. Hier worden door de jeugdleden opdrachten uitgevoerd om te kijken wat hun vaardigheden en progressie zijn op de schaats. De toegang voor de slotavond is gratis. Meer informatie is te vinden op www.rsnl.nl of Facebook RSNL.