Frank Schrijen
Frank Schrijen Foto: Rita Kuenen

Carnavalswereld aangeslagen

Boxmeer/Venray | In de carnavalswereld is geschokt gereageerd op de dood van de Boxmeerse tonprater Frank Schijen (56). Het levenloze lichaam van Schrijen werd zondag gevonden in zijn woning. Volgens de politie is de buutreedner door een misdrijf om het leven gekomen.


Collega-tonpraters Theo Nellen (Heide) en Jan Pijnenborg (Ysselsteyn) zijn aangeslagen: "Ik schrok met rot toen ik het nieuws hoorde", vertelt Nellen. "Het is in en in triest dat zoiets moet gebeuren." Pijnenborg kent Schrijen vooral van optredens. "Iedereen kent hem. Hij treedt al zo lang op. Ons wereldje is maar klein. Als we donderdag met de buutacademie samenkomen zullen het er ongetwijfeld over hebben. Het is erg triest. Iedereen is aangeslagen."

De Boxmerenaar stond dit jaar nog op de bühne tijdens Circus Mök. Ook vastelaovesvereniging De Piëlhaas heeft gereageerd op het overlijden van Schrijen. 'Verontwaardigd en vol ongeloof hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Frank Schrijen. Avonden lang heeft Frank het Venrayse vastelaovendspubliek vermaakt met zijn scherpe humor, gevoel voor de zaal en zijn sublieme timing. Wij wensen familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe in deze periode'.

Schrijen werd zondagavond om 22.00 uur door goede bekenden gevonden. Zij troffen hem dood aan in zijn woning. Daarna is de politie met een groot rechercheteam begonnen met het onderzoek. Over de doodsoorzaak heeft de politie nog geen verdere mededelingen gedaan. De Steenstraat in Boxmeer was tijdens het onderzoek ter hoogte van opticien Pearle afgesloten.

Foto Rita Kuenen.