Afbeelding
Foto: VieCuri

VieCuri: online geen drempels

Venray- Venlo | Een website waarbij je snel vindt wat je zoekt en die goed toegankelijk en gebruiksvriendelijk is voor mensen met een visuele of auditieve beperking.


Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten waarmee VieCuri voor het vierde jaar op rij het Drempelvrij-keurmerk behaalt. VieCuri is nog steeds het enige ziekenhuis in Nederland dat het keurmerk mag voeren. Voorbeelden van digitale toegankelijkheid zijn: voldoende kleurcontrast bij teksten, de grootte van het lettertype kunnen wijzigen, ondertiteling bij filmpjes en het kunnen bedienen van een website zonder muis.

De website www.viecuri.nl is door de onafhankelijke inspectie-instelling Accessibility onder de loep genomen. Er is gekeken of de site voldoet aan de zogenaamde toegankelijkheidsrichtlijnen. De richtlijnen gaan over het ontwerpen, bouwen en beheren van websites. Dit biedt de garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft (bijvoorbeeld blind, doof of slechtziend). VieCuri zet zich in om een gastvrij ziekenhuis te zijn; een toegankelijke website is hier onderdeel van.

Het idee is dat patiƫnten steeds meer hun eigen zorg digitaal regelen. Belangrijk is de komende tijd de toegankelijkheid van de andere digitale communicatiemiddelen te verbeteren, zoals het patiƫntenportaal MijnVieCuri en de Behandelapp. Opmerking of tip? Op www.viecuri.nl kan een reactie wirdeb achtergelaten via de knop Geef ons uw tip of e-mail communicatie@viecuri.nl.