Dialoogcafé
over verslaving

Venray | Venray in Dialoog houdt woensdag 18 maart het dialoogcafé On tour over verslaving. Aan tafel zitten gasten die hier ervaring mee hebben.


Venray in Dialoog heeft ervaringsdeskundige Carl de Bruijn uitgenodigd als tafelgast. De Bruijn, ‘verslaafde in herstel’, zoals hij het mooi noemt, heeft vanuit een nieuw verworven kracht, samen met andere herstellende verslaafden (fellows), Stichting LUKT opgericht; Luisteren, Uitspreken, Kwetsbaarheid, Toenadering. De Bruijn deelt deze avond zijn ervaring.

'Verslaafde in herstel' aan tafel


Hij woont in Geijsteren en werkt als parttimer op de ledenadministratie bij SV Venray. Daarnaast is hij druk met het opstarten van Stichting LUKT. Hij is vrijwilliger bij Omroep Venray en is regelmatig te horen op zondagmiddag bij voetbalwedstrijden en in het radioprogramma Vrij Laat op vrijdagavond.


Recreatief

De Bruijn: "In het begin lijkt het allemaal wel leuk en gebruikte ik recreatief. Ik zag het gebruiken van cannabis niet echt als een gevaar, maar mijn verslaving nam me steeds meer over en voelde me afzakken. Uiteindelijk had ik geen werk meer, kwam in de schulden, in de bijstand en had ik moeite om te gaan met het leven. Ondanks dat ik probeerde te overleven met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Na de 1e behandeling in 2015 bij Vincent van Gogh, kreeg ik ook nog de diagnose lichte vorm van PDD NOS oftewel autisme. Na de dood van mijn moeder eind 2016 ben ik aan mezelf gaan werken en leerde veel tijdens een behandeling in Portugal. Ik had een terugval nodig om hulp te leren vragen en mezelf nog meer uit te spreken. Vanaf 7 juli 2017 ben ik clean en ik ga regelmatig naar bijeenkomsten van zelfhulpgroepen. Ik heb me kunnen ontwikkelen, heb nu werk en ben tevreden over het leven wat ik nu leid waarin ik van mezelf kan houden. Te kunnen blijven genieten van het leven, iets meer te doen met mijn ervaringsdeskundigheid met autisme en verslaving. Meer bekendheid hieraan geven bijvoorbeeld. Ook wil ik meer bewustwording creëren en het bespreekbaar maken van bijvoorbeeld verslaving. Wat of wie zit erachter?”


Het Dialoogcafé van Venray in Dialoog gaat in 2020 zo nu en dan de boer op. Naast de dialoogtafels in Proeflokaal Goesting, vinden dialooggesprekken ook plaats op andere locaties. Het Dialoogcafé duurt van 19.30 tot 22.00 uur en vindt plaats in Paviljoen Don Bosco aan de Noordsingel in Venray. Aanmelden kan via e-mail info@venrayindialoog.nl. stuur voor meer informatie een e-mail naar carl.debruijn@home.nl.