Verbazing over plannen Toverbal

VENRAY | Venterra Onroerend Goed Realisten reageert verbaasd op de plannen die Aldi op de locatie van de voormalige school Toverbal wil realiseren. De Venlose projectontwikkelaar kwam er onlangs achter dat de discounter op die plek een winkel, appartementen en wijkvoorzieningen wil bouwen. Venterra gaf al twee jaar geleden bij de gemeente aan daar graag te willen bouwen.


'Tot op heden hebben we geen enkele reactie op dit principeverzoek ontvangen', laat Venterra in een brief aan het college weten. 'Het zal u dan ook niet bevreemden dat we met verbazing kennis hebben genomen van de vergevorderde plannen van Bouwbedrijf Jongen met Wonen Limburg en de Aldi op de Toverballocatie. Onlangs werden ze gepresenteerd aan de gemeente Venray en in nieuwsblad Peel en Maas. Mede gebaseerd op het onlangs gepresenteerde onderzoek van adviesbureau BRO en de standpunten van de andere supermarktketens in Venray, zoals gepresenteerd op de raadsinformatieavond op 6 februari jongstleden, achten wij de haalbaarheid van een supermarkt op voorgenoemde locatie hoogst discutabel'.
Venterra diende op 21 maart 2018 een principeverzoek in voor de bouw van een woonhof op de oude schoollocatie aan de Pastoor van der Gaetstraat.

Het hofje moet gaan bestaan uit een aantal levensloopbestendige woningen, met name gericht op senioren. Venterra is van mening dat met het oog op de landelijke discussie over de leefbaarheid van wijken met veel sociale huurwoningen, het verstandig is om op de locatie Toverbal koopwoningen voor senioren te bouwen. Venterra-directeur Sander van Lier dringt er daarom bij het college op aan, om, in navolging van de Aldi, ook zijn plannen aan de gemeenteraad te mogen presenteren.