Muzikaal in actie voor Lisanne

Venray | De ex-leden van 2Late, de Venrayse band van wie Lisanne Jacobs zangeres en frontvrouw was, helpen geld inzamelen voor het herstel van Lisanne. Tijdens The Lion Sings Tonight geven ze aan iedereen die 2,50 euro of meer doneert voor de actie Daadkracht voor Lisanne een exemplaar van de eerste en enige cd van de band cadeau.


De leden van 2Late gaan al een jaar of tien hun eigen (muzikale) weg, maar toen de organisatie van The Lion Sings hen vroeg of ze wilden meewerken aan een inzameling tijdens het minifestival, reageerden de vier mannen spontaan enthousiast. Ze doken in hun cd-kasten en keken op zolderkamers en vonden daar nog een aantal exemplaren van On the quiet, de cd van 2Late uit 2009.
De band werd opgericht in 2006 en bestond uit leerlingen van muziekschool Jerusalem. Behalve Lisanne Jacobs speelden in 2Late Freek van Veghel (toetsen, zang), Lennart Lenssen (gitaar), Ivo Koenen (bas) en Jesper Albers (drums). Het vijftal ging aan de slag met eigen nummers en deed in 2006/2007 mee aan de Limburgse bandjeswedstrijd Popsport. 2Late schopte het tot de Brabants-Limburgse finale in 013 en won de publieksprijs. In 2008 stonden ze in de voorronde van Nu of Nooit. In 2009 nam het bandje in eigen beheer een cd op, vol met eigen werk. Frisse, funky popmuziek. Maar niet veel later gingen de muzikanten hun eigen weg. Lisanne, Ivo en Jesper bleven muziek maken en een carrière als professioneel musicus nastreven. Jesper studeerde aan de Herman Brood Academie, Ivo aan het Rotterdams conservatorium, Lisanne voltooide het conservatorium in Utrecht. Het verhaal van de ziekte van Lisanne en de actie om haar levenreddende operatie in Barcelona mogelijk te maken is bij velen bekend. De operatie is geslaagd en de laatste berichten zijn dat het naar omstandigheden goed gaat met de zangeres uit Leunen. Er is meer dan een ton ingezameld, nog niet genoeg voor de familie Jacobs om alle rekeningen te kunnen betalen.


Eén van de oud-leden van 2Late is zondag live van de partij tijdens The Lion Sings 4. Drummer Jesper Albers toont zijn andere muzikale kant, als singer-songwriter. Verder treden op Atelier Jerusalem, Fraay, Stef en Tamara Koonings, Reminder, Toxido, Slipstream en Bluebottle. The Lions Sings deel 4 begint zondag 8 maart op 14.00 uur bij BRL/Odeon aan de Hoenderstraat 10 in Venray. Kaartjes zijn te kopen op de Facebookpagina van The Lion Sings Tonight of op de website van Het Hol van de Leeuw.