Eric Thielen sleept nominatie binnen

CASTENRAY | Het biologisch leghennenbedrijf Lamberdina's Hoeve van Eric Thielen uit Castenray is genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van 2020. Dit is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector, die voor de 25ste keer wordt uitgereikt.


Naast Thielen behoort ook Kuijpers Kip, met pluimveebedrijven in Grubbenvorst en het Brabantse Stevensbeek, tot de genomineerden, alsmede Buysman Kruiden in Andijk (NH), Elke Melk in Molenaarsgraaf (ZH) en Koppert Cress in Monster (ZH). Donderdag 26 maart wordt in De Basiliek in Veenendaal de winnaar bekendgemaakt. Een onafhankelijke jury onder leiding van Marc Calon, algemeen voorzitter van LTO Nederland, selecteerde eerder uit tien kandidaten de vijf die kans maken op de titel. De winnaar wordt donderdag 26 maart in De Basiliek te Veenendaal bekendgemaakt. De winnaar mag 12.500 euro bijschrijven. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt.
Thielen heeft 39.500 biologische leghennen. “Ik had nooit verwacht dat ik met mijn nieuwe bedrijf zo goed zou kunnen aansluiten op de tijdgeest”, zegt Thielen als reactie op de nominatie. Hij geeft tevens aan nu al verder te zijn met zijn bedrijf dan hij vier jaar geleden had durven dromen.