Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Video: Singelloop Venray zoekt versterking

Venray | De organisatie van de zevende editie van de Venrayse Singelloop staat weer in de startblokken. Op zondag 4 oktober staat hartje Venray weer een hele dag in het teken van wandelen en hardlopen.


"De voorbereiding is weer gestart", zegt voorzitter Brendan Rijsdijk. "In januari hebben we onze eerste vergadering gehad. We kunnen nu weer aan de slag." Uiteraard werd er nog een keer teruggekeken op de zesde editie. "Organisatorisch gezien was het onze beste singelloop tot nu. Alles ging vlekkeloos, als een goed geoliede machine. Helaas waren er minder wandelaars, maar dat had vooral te maken met het enorm slechte weer. Bijna de hele dag regen. Als de weergoden roet in het eten gooien, dat hebben we helaas niet in de hand."

Voor editie 2020 heeft de organisatie diverse speerpunten. "We willen met name het aantal deelnemers aan de kidsloop en de X-loop vergroten. Daarnaast willen we wandelaars en hardlopers uit een grotere regio aanboren. En dan denken we vooral in de richting van Boxmeer, Deurne en Cuijk en ook de regio Venlo. De mensen komen nu al uit het hele land en ook lopers uit Duitslands mochten we vorig jaar verwelkomen." Om de organisatie draaiende te houden is de Venrayse Singelloop druk doende om nieuwe bestuursleden en vrijwilligers te werven. Enkele bestuursleden hebben te kennen gegeven dat 2020 voor hen de laatste editie is. Rijsdijk: "Er zijn inmiddels enkele opvolgers gevonden die tijdens de zevende editie mee gaan lopen en vervolgens het stokje gaan overnemen. Zien hoe alles organisatorisch in zijn werk gaat, zodat ze een jaar later goed voorbereid aan de start komen. Op dit moment hebben we een prima mix van jonge en oudere mensen in het bestuur en vrijwilligerskorps. Nieuwe mensen blijven echter altijd welkom." Cindy Rosendaal gaat als nieuw bestuurslid zich bezighouden met de jeugd- en X-lopen. Harrie van den Bergh volgt Michel Thomassen op als bestuurslid wandeltochten.

Waardering voor vrijwilligers

Fieke Linskens nam vorig jaar de pr voor haar rekening. Ze weet als geen ander de waarde van bestuursleden en vrijwilligers binnen een organisatie. "Vrijwilligheid betekent niet dat een bijdrage vrijblijvend is. Het is een 'onbetaald baantje', maar je bindt je aan een organisatie. Je wordt terugbetaald in de waardering van de deelnemers en de saamhorigheid binnen de hele organisatie."

Mensen die een steentje bij willen dragen aan het slagen van dit Venrayse evenement, kunnen voor meer informatie kijken op de website www.venraysesingelloop.nl of een email sturen naar info@venraysesingelloop.nl.