United legt druk bij concurrentie

Wanssum | SV United boekte zondagmiddag een zwaarbevochten zege op Heijen: 3-0. De ploeg van trainer Fenne Smits won ondanks een snelle rode kaart van United-speler Stijn Hendrix. Koploper United vergrootte dankzij de zege de druk op de concurrentie in de vierde klasse G.

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden United-ereleden Mies Coenders en Mantje van de Ven. Na het eerste fluitsignaal was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Heijen. Een kopbal belandde tegen de paal. United had het lastig tegen de subtopper en de opgave werd alleen maar lastiger toen Stijn Hendrix na 23 minuten voetballen een rode kaart kreeg.

Daarna kwam United echter beter in de wedstrijd. De trotse koploper streed voor elke meter. Toch werd Heijen ook nog een aantal keren gevaarlijk na de uitsluiting van Hendrix. Bij de bezoekers ontbrak echter de scherpte in de afronding. Het eerste grote gevaar van United kwam kwam tot stand via Rik van de Pach. Hij dook op voor het doel van Heijen, maar schoot naast. Daarna schoot Bram Lookman de bal via de doelman hard op de lat. Na 38 minuten voetballen kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Van de Pasch schoot de bal op het kunstgras overtuigend tegen de touwen op aangeven van Indy Phillips. Na rust bleef United knokken voor een goed resultaat en de koploper kreeg ook kansen. De bezoekers probeerden en spel te maken en de thuisploeg profiteerde in de omschakeling. Lookman verzuimde echter tot twee keer toe om de score te verdubbelen. De eerste keer schoot de middenvelder naast en later raakte hij de paal.

Goudhaantje Michal Kolodziejski was niet veel later wel trefzeker. Na een handsbal in het strafschopgebied van Heijen benutte de Poolse aanvaller de toegekende strafschop. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Kolodziejski die trefzeker was. De watervlugge buitenspeler scoorde op aangeven van invaller Tuur Philipsen: 3-0.

Koploper United heeft 34 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. De koploper heeft acht punten voorsprong op Hegelsom, de eerste achtervolger, maar die ploeg speelde wel één wedstrijd minder. Op plek drie staat DEV-Arcen met 25 punten uit 13 wedstrijden.

SV United-Heijen 3-0 (1-0). Doelpunten United: Rik van de Pasch en Michal Kolodziejski (2). Rode kaart: Stijn Hendrix (United).