Volharding boven de streep

Vierlingsbeek | Volharding verraste afgelopen zondag met een overwinning op Berghem Sport: 1-0. Mark Blenckers maakte het enige doelpunt namens de ploeg van trainer Johan Vullings tegen de nummer twee van de tweede klasse H. De driepunter was broodnodig ook, want dankzij de zege staat Volharding voorlopig weer op een veilige elfde plek. De concurrenten in de strijd tegen degradatie hebben wel minder verliespunten.

De zege kwam enigszins gelukkig tot stand. In de eerste helft schoot Berghem-spits Donny van Herpen namelijk tegen de onderkant van de lat en niet veel eerder raakte Stef van den Broek namens de bezoekers de paal. In het eerste halfuur was Volharding zelf ook meerdere keren gevaarlijk. Met name de onbevangen en brutaal spelende linkerspits Tim Martens, normaliter spelend in JO19-1, was tot drie keer gevaarlijk. Ook werd Martens nog een keer neergelegd in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Rachid Hajo uit Cuijk zag er geen strafschop in.

Na rust begon Volharding goed en kreeg het aanvankelijk de beste kansen. Aanvoerder Mark Blenckers claimde dat hij werd neergehaald in doorgebroken positie, maar dat leek wel mee te vallen. Een rush van linksachter Gijs Hendriks eindigde met een schuiver langs het Berghem-doel. Na goed doorzetten van Nino Janssen raakte Tim Martens de paal.

In de zeventigste minuut viel de verdiende Vierlingsbeekse treffer. Rens van Lanen vond Mark Blenckers en die haalde op de rand van het strafschopgebied loepzuiver uit: 1-0. Twee minuten later kregen de bezoekers een strafschop, maar het buitenkansje werd over het doel geschoten door Van Herpen.

Volharding speelt ook de komende wedstrijden thuis in Vierlingsbeek. Zondag neemt Volharding het op tegen Emplina en een week later speelt de ploeg tegen concurrent Heeswijk.

Volharding-Berghem Sport 1-0 (0-0). Doelpunt Volharding: Mark Blenckers.