Ahmad Qurishi redt Merselo

Merselo | Ahmad Qurishi bezorgde Merselo zondagmiddag de zege tegen tegen VCA. De aanvallers schoot diep in blessuretijd de 2-1 tegen de touwen namens de koploper van de vijfde klasse F. Merselo profiteerde dankzij de overwinning optimaal van de nederlaag van achtervolger Resia. De club uit Wellerlooi ging met 2-1 kopje onder tegen SVS.

Merselo mocht vanaf de eerste minuut het spel maken en de gasten uit Sint Agatha verzamelden zich rond hun eigen strafschopgebied. Jordy Wismans stichtte het eerste gevaar namens Merselo. Zijn vrije bal vloog via de lat terug het veld in. De bezoekers noteerden in de 36ste minuut hun eerste kans. Een lange bal kon ternauwernood onderschept worden door Merselo-doelman Bram van Soest. In de tweede helft bleef Merselo meer aan de bal en er werd ook beter gecombineerd door de ploeg van trainer Stef van Asten. In de 57ste minuut kwam Merselo op voorsprong via Bas Philipsen. Hij schoot de bal hard en hoog in het dak van het doel. Hij kreeg de bal op aangeven van broer Tim.

Ruim een kwartier voor rust werd Merselo verrast door een van de spaarzame aanvallen van VCA. Uit een hoekschop verdween de bal achter doelman Van Soest, maar Pim Vermunt keerde de bal op de doellijn. Merselo was gewaarschuwd en de thuisploeg ging op zoek naar de 2-0, maar het geluk in de afwerking ontbrak en de afstandsschoten misten scherpte.

Merselo herstelt zich na late gelijkmaker

In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd viel een diepe bal van VCA achter de verdediging van Merselo. Een van de aanvallers van VCA dook op voor doelman Van Soest en hij schoof de bal in het doel: 1-1.

Merselo probeerde daarna met man en macht om een tweede doelpunt te forceren. Verdediger Qurishi werd als pinchhitter in de aanval gepositioneerd en diep in blessuretijd ontving hij de bal. Hij passeerde een tegenstander, kapte een verdediger uit en schoot de bal knap in het doel.

Dankzij de overwinning heeft Merselo 38 punten uit 15 wedstrijden. Resia, nummer twee op de ranglijst, heeft 29 punten uit 14 duels. HBV staat derde met 27 punten uit 15 wedstrijden.

Merselo-VCA 2-1 (0-0). Doelpunten Merselo: Bas Philipsen en Ahmad Qurishi.