Afbeelding
Foto: Persfoto

VOF de Kunst, zang, piano en dans

Venray | VOF de Kunst (foto) komt op donderdag 12 maart voor het eerst met ‘volwassen repertoire’ naar Schouwburg Venray, mét een special guest.


VOF de Kunst stond al vele jaren met succesvolle kindervoorstellingen in het theater, maar nu wordt het tijd voor de volwassenen. Want de kinderen van toen zijn de ouders van nu. In 2018 werd de 35e verjaardag van de hit Suzanne groots gevierd met alle Suzannes met een gratis concert. In januari 2020 komt VOF de Kunst met een alomvattend programma naar het theater. In Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan) wordt een mooi overzicht gegeven van het veelzijdige repertoire van de band.


Met het theaterprogramma staat VOF de Kunst voor het eerst in het theater met een repertoire voor volwassenen. De special guest tijdens deze voorstelling is Bertus Borgers. Bertus Borgers komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van onder meer Mr. Albert Show en Sweetd'Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Een andere voorstelling die op de agenda van de Venrayse schouwburg staat, is SO 80’s, SO 90’s! van Margriet Sjoerdsma en Egbert Derix op zaterdag 7 maart om 20.00 uur. De allermooiste liedjes uit de jaren ’80 en ’90 worden in Venray teruggebracht tot de essentie van slechts zang en piano. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman, van Billy Joel tot Michael Sembello en van Madonna tot Mr. Mister. Dit alles door Margriet Sjoerdsma samen met pianovirtuoos Egbert Derix uit Horst aan de Maas.

Jens van Daele presenteert zijn dansvoorstelling NachtHexen IV: Battre op donderdag 12 maart om 20.00 uur. Met een speciaal voorprogramma in samenwerking met Dansschool Martine. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jens van Daele i.s.m. Dansstudio Martine uit Well. De dansers van Dansstudio Martine dansen op een choreografie die ze hebben samengesteld met Jens van Daele. In het voorprogramma is ook de inleiding over de voorstelling NachtHexen IV: Battre verweven. Het voorprogramma start om 19.00 uur in de Bolzaal en duurt tot 19.45 uur.

Meer informatie over het totale programma en kaartverkoop via www.schouwburgvenray.nl.