Mooder Maas: afsluiting De Kooy

Wanssum | Mooder Maas start op maandag 16 maart met fase 2 van de hoge wanden van rondweg oost.


De Kooy wordt ter hoogte van de hoge wanden afgesloten. De wanden van het oostelijke landhoofd en het eerste deel van de rondweg tussen de industriehaven en Stayerhofweg zijn inmiddels bijna gerealiseerd en aangevuld. Mooder Maas gaat nu verder met fase 2 van rondweg oost. De werkzaamheden bestaan in hoofdlijn uit de plaatsing hoge wanden vanaf de Stayerhofweg tot aan de rotonde en de aanvulling van de wanden met de zogenaamde gewapende grond.

Om de werkzaamheden te realiseren wordt De Kooy ter hoogte van de Stayerhofweg tot de inrit van Straalbedrijf van Maanen BV afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt voor de periode 16 maart tot en met 17 april. Voor fietsers en voetgangers is er een verbinding naast het werkvak. Het gemotoriseerd verkeer voor bedrijven aan de Kooy wordt omgeleid via de nieuwe ontsluiting van de rondweg. Bovenstaande planning is indicatief en kan door diverse factoren, zoals weersomstandigheden, verschuiven.


Om de kruising ter hoogte van Geelen Beton definitief te maken wordt de verlegde Geijsterseweg vanaf komende maandag ook afgesloten. De afsluiting loopt vanaf Topterra tot en met de aansluiting van de Geijsterseweg ter hoogte van de rotonde. Alle bedrijven en woningen blijven bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers wordt een voorziening langs het werkvlak gemaakt. De afsluiting is van maandag 9 maart (week 11) tot en met 3 april (week 14). Het verkeer voor bewoners en bedrijven aan de Geijsterseweg tot en met Topterra rijdt via de Venrayseweg/Geijsterseweg. Het verkeer voor bewoners en bedrijven aan de Geijserseweg vanaf Top Terra richting Geijsteren wordt omgeleid via de N270/Venrayseweg en de nieuwe rondweg.