Schoolreis naar China onzeker

VENRAY | Een schoolreis van leerlingen van het Venrayse Raayland College naar China staat vanwege de uitbraak van het coronavirus op losse schroeven. Deze week wordt besloten of de reis, die op 16 mei begint, moet worden afgelast.


Dat zegt een woordvoerder van het Raayland College. "Uiteraard volgen we hierin ook het advies van het RIVM", aldus de woordvoerder. "Omdat de leerlingen die uitwisseling al langere tijd voorbereiden, willen we nog wel met ouders in gesprek gaan hierover. Ook rondom praktische zaken, zoals het eventuele annulering, blijven we in gesprek. De kans is heel groot dat de uitwisselingsreis afgelast wordt."


Een uitwisseling met Spanje kwam niet in gevaar. Die leerlingen van Raayland zijn begin deze week vertrokken.

Verder krijgen de leerlingen instructies over handen wassen na toiletbezoek. Ook worden ouders en leerlingen op de hoogte gehouden over de laatste informatie over 'corona' en hoe het Raayland hiermee omgaat. Op de site staan een uitgebreid bericht.


De schoolleiding van Metameer, met vestigingen in Stevensbeek en Boxmeer, waar veel Venrayse leerlingen naartoe gaan, heeft inmiddels twee schoolreizen naar Italië afgelast. Metameer volgt de richtlijnen van het RIVM. Met het oog op de afgelaste reizen naar Italië werd het advies van het ministerie Van Buitenlandse Zaken gevolgd.
Overigens besloot ook de Italiaanse regering dat alle schoolreizen van en naar Italië zijn opgeschort.


Lees verder op pagina 7.