Henriëtte (Jet) Janssen.
Henriëtte (Jet) Janssen. Foto: RooyNet

Henriëtte Janssen

Venray | Ook al hadden de meeste mensen vele decennia geleden geen fototoestel, toch treffen we met regelmaat heel aandoenlijke oude kinderfoto’s aan. Dergelijke foto’s werden meestal gemaakt door beroepsfotografen.


Soms gingen die de huizen langs, maar meestal gingen degenen die zich wilden laten portretteren naar het atelier van de fotograaf.


Hij had de juiste attributen om een mooie compositie te krijgen. Op oude familiefoto’s zie je de personen dan ook vrijwel altijd poseren in hun mooiste kleren.


Op de foto poseert met een vrolijke lach Henriëtte (Jet) Janssen. Zij werd op 18 april 1907 in Venray geboren als dochter van Mathijs Janssen en Lamberdina van Rens. Vader Janssen had toen brouwerij De Keizer op het adres Patersstraat nummer 29.


Jet trouwde op 22 mei 1933 in Venray met Henricus Maria Josephus Martinus (Harry) Poels. Hij werd geboren op 14 april 1905 in Roermond.


Na het huwelijk vertrok Jet naar Roermond, waar ze jarenlang aan de Steenweg samen met Harry een slagerij had. Harry overleed op 24 februari 1968 en Henriëtte op 26 juli 1989, beiden in Roermond.


Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.


Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray