Afbeelding
Persfoto

Grieze Wieze Bal na optocht Venray

Venray | Jeanny van Vegchel is een van de artiesten die optreden tijdens het Grieze Wieze Bal dat op vastelaovesmaandag direct na de optocht start in Anno'54 aan de Raadhuisstraat 6.

Je bent een echte vastelaovesvierder. Altijd al geweest. Pap en mam hanteerden de Piëlhaaspaplepel en als keutel deed je al mee. Dat betekende jarenlang elk jaar minstens drie dagen op de lappen. Maar na je vijftigste merkte je het volgende: waar je eerst na drie dagen vieren één dag goed moest uitrusten, had je ineens na één dag feesten drie rustdagen nodig. Met het verder stijgen van de leeftijd viel het je ook op dat de vastelaovend verandert. Grootschalige buitenfeesten en grote tenten met veel kabaal en een plastic pilsje in de hand. Prima voor al dat jonge volk, maar in al dat geweld heeft de inmiddels grieze haas geen zin zich plat te laten drukken.

Is er dan niks meer waar de oudere vastelaovesliefhebber naartoe kan tijdens de carnavalsdagen? Zeker, op zondagmorgen zijn ze te spotten in de vastelaovesmis en op maandag kijken ze naar de optocht. Na de optocht toch maar naar huis, want waar moet je naartoe? Natuurlijk naar Anno'54, aan de Raadhuisstraat 6. Na de optocht, vanaf 16.00 uur, begint daar het bal voor de grieze hazen en hazinnen, die, ook als ze de kinderen en kleinkinderen meenemen, van harte welkom zijn. Een orkest is geregeld en een keur aan Venrayse artiesten, onder wie René Smets, Alex van Vliet en Frenk Huwaë, komen er voor de senioren en hun aanhang optreden tot ongeveer 20.00 uur. Op verzoek van Anno'54 wordt het bal georganiseerd en gepresenteerd door Wil Leinders.