Leunen vormt toekomstplannen

Leunen | Het dorpsontwikkelingsplan (DOP) van Leunen werd eind 2019 gepresenteerd. Om de plannen kracht bij te zetten, werden nieuwe werkgroepen op poten gezet en nu is het tijd om plannen te maken voor de toekomst. De werkgroepen zijn aan de slag gegaan en concrete ideeën liggen sinds afgelopen maandag op tafel. De eerste plannen werden tijdens het dorpsraadoverleg in mfc De Baank besproken.

Iedere werkgroep werd uitgedaagd om vijf prioriteiten te formeren. Hoog op de agenda van de dorpsraad staat de verkeersveiligheid in de Albionstraat. Op de hoofdweg van Leunen zou stelselmatig te hard worden gereden en daar moet verandering in komen. Ook op de Vicarieweg in het dorp zouden automobilisten de snelheidsnormen niet helemaal serieus nemen. Daar worden op korte termijn snelheidsremmende maatregelen getroffen ter hoogte van de speeltuin in de straat.

Andere belangrijke punten op de wensenlijst van Leunen zijn de ontwikkeling van de oude melkfabriek en de dorpsraad zou graag een woon-zorgcomplex in het dorp ontwikkelen. Ook op het gebied van veiligheid wordt volop nagedacht door de dorpsraad. Zo moet er een dorpsbrede buurtpreventie-app komen. "Ook de zichtbaarheid van wijkagenten moet vergroot worden", vertelt dorpsraadlid Sander Hellegers.

Qua evenementen moet de aandacht onder meer gericht worden op de kermis. "We moeten de kermis optimaliseren en stimuleren", stelt penningmeester Sjaak Rongen. "Ook moeten we toewerken naar een duidelijke activiteitenkalender. Daar moeten we alle verenigingen van op de hoogte brengen."

Dorpsraadvoorzitter Annemarie van Kruijssen was blij met alle ontwikkelingen. Volgens haar is het nu wel zaak om door te pakken. "We kunnen aan de slag met de diverse plannen en hopelijk kunnen we dan aan het einde van 2020 mooie resultaten overleggen."