Gemeente verrast door uitspraak over Roekenbosch


Blitterswijck | Het Roekenbosch in Blitterswijck was op dinsdag 11 februari onderwerp van gesprek tijdens de commissie bezwaarschriften. In het Venrayse gemeentehuis werden de bezwaren besproken die zijn ingediend tegen de omgevingsvergunning die is verleend aan Roekenbosch Ontwikkeling BV.

De voorzitter van de commissie bezwaarschriften deed een opvallende uitspraak voorafgaand aan de zitting. Zo zou het volgens hem de bedoeling om op Het Roekenbosch ruimte te maken voor tientallen luxe vakantiewoningen. 'De uitspraak van de voorzitter van de commissie bezwaarschriften in de zitting van 11 februari jl. is ons bekend. De commissie bezwaarschriften is een onafhankelijk adviesorgaan. Wat ons betreft is er geen enkele basis voor deze uitspraken en ze hebben ons dan ook verbaasd. Ze komen volledig voor zijn/haar rekening', laat de gemeente Venray in een reactie weten.

De gemeente Venray is dan ook duidelijk over het te volgen traject. 'Doel van de gemeente in het traject is en blijft volledige ontmanteling en sloop van het park, niet herontwikkeling van het terrein. Voor het gebruik na afloop van de erfpachtovereenkomst in 2029 zijn er geen plannen. Het is aan de gemeenteraad die er dan zit om er dan een besluit over te nemen'.

De sloop van een deel van de vervallen vakantiewoningen is volgens de gemeente al enkele weken gaande. De sloop vindt plaats in opdracht van Roekenbosch Ontwikkeling BV. 'De te slopen panden zijn afgesloten van alle nutsvoorzieningen, leidingen en installaties zijn verwijderd en overige sloopactiviteiten zijn in volle gang. De planning is dat de sloopwerkzaamheden in april van dit jaar zijn afgerond', besluit de gemeente.