Kapper heeft stagiaire wel degelijk betast


DEN BOSCH/VENRAY | De 35-jarige kapper N.B. uit Heide heeft zich in 2015 meerdere keren schuldig gemaakt aan het plegen van ontucht met een minderjarige stagiaire in zijn kapsalon in Venray. Dat stelde het gerechtshof in Den Bosch.

Door Geert van der Star

Hij sloeg het slachtoffer tegen de billen, betaste haar bij de bovenbenen en bracht zijn lichaam tegen het hare aan. "Een kwalijk feit", vonden de raadsheren. Zeker omdat het slachtoffer voor haar stageverplichting afhankelijk was van de verdachte. B. had de 'grenzen van zijn professionele verhouding tot het slachtoffer overschreden'. Hij maakte volgens het Hof 'misbruik van de afhankelijkheidsrelatie'.

In de Venrayse kapsalon zijn nog altijd stagiaires werkzaam. Juist daarom vond het Hof een 'forse stok achter de deur' op zijn plaats. Als B. opnieuw in de fout gaat, moet hij daarom vier weken in de gevangenis doorbrengen. De raadsheren legden daarnaast een onvoorwaardelijke werkstraf van 40 uur op. De man moest ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, van ruim 750 euro.

B. had zelf hoger beroep aangespannen tegen een eerdere veroordeling van de rechtbank in Roermond. Hij ontkende alle feiten. De kapper beweerde dat het slachtoffer een valse verklaring had afgelegd, omdat hij weigerde uren 'af te tekenen' voor haar stage. Voor deze suggestie was volgens het Hof geen 'begin van aannemelijkheid'.