Varkensstal Drabbelsweg

Venray | De politiek in Venray (lees: het CDA onder leiding van Jan Loonen) doet er alles aan om de boeren steeds tegemoet te komen. Het aantal varkens blijft daardoor stijgen met als gevolg dat de hoeveelheid stikstof en fijnstof, die al veel te hoog zijn, nog verder toenemen.

De gezondheid van de inwoners van de gemeente Venray en de milieuschade zijn blijkbaar ondergeschikt aan de het economische belang van de boeren. Dat het college van B&W de veevisie 2018 als argument gebruikt om tegen het planologisch advies en tegen alle gezond verstand in, mee te werken aan de vergunningsprocedure voor 6000 extra varkens getuigt niet van behoorlijk bestuur. Het wordt hoog tijd voor een nieuw beleidsplan voor de veehouderij in onze gemeente. Uitgangspunt moet zijn reductie van stikstof (ammoniakuitstoot) en van fijnstof.

Dit kan alleen door bedrijven uit te kopen of te ondersteunen met bedrijfsverplaatsing. Daarbij geen vergunning verlenen aan nieuwe mega bedrijven. Ik wens de bewoners van de Drabbelsweg en de Stichting Gezonde Lucht veel succes bij het aanvechten van de vergunning voor de geplande varkensstallen.

J. Peeters, Venray