Escaperoom in foyer Schouwburg Venray

Venray | Tijdens het Internationaal Verbroederingstreffen op zondag 29 maart komt er een heuse escaperoom in de foyer van de schouwburg in Venray. Het treffen, op touw gezet door Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan, heeft de Limburgse primeur, want nog nooit was deze mobiele escaperoom in de provincie te bewonderen.

De escaperoom werd door een bedrijf uit Deurne ontwikkeld in opdracht van provincie Noord-Brabant. "We zijn blij met de komst van de escaperoom", vertelt Bernie van Lierop, voorzitter van 't Zandakker Gilde St. Jan, enthousiast. "De escaperoom is bedoeld voor de jeugd. Ze ervaren wat het is om een bombardement uit de Tweede Wereldoorlog mee te maken. Alles staat in het teken van 75 jaar vrijheid. We willen een stukje bewustwording bij de jongeren creƫren."

De escaperoom van twee bij twee meter is vanaf 12.00 uur te betreden in de foyer van de schouwburg. Om 17.00 uur wordt alles weer afgebroken. Volgens Van Lierop is aanmelden noodzakelijk. "Er zijn maar tachtig plekken beschikbaar. Per keer gaat er een team van vier personen naar binnen. Een expeditie duurt maximaal tien minuten en na afloop is er een prijs voor de snelst ontsnapte groep."

Aanmelden voor de escaperoom kan door een mailtje te sturen naar info@zandakker.nl.