Vlag halfstok bij SV United voor twee clubiconen

WANSSUM | Voetbalvereniging SV United verloor binnen twee weken twee clubiconen. Mies Coenders (92) uit Meerlo overleed maandag 3 februari, Herman van de Ven (87) uit Wanssum zaterdag 15 februari.

SV United-voorzitter Herman Rutten noemt het overlijden van de twee clubmannen in hart en nieren een verlies voor de vereniging. "De vlag hangt hier halfstok. Bij de jeugdwedstrijden is een minuut stilte gehouden. De senioren hebben er nog stil bij kunnen staan omdat ze sindsdien niet meer gespeeld hebben. Zij spelen 1 maart weer. Dat doen de spelers met een rouwband om en voor elke wedstrijd is het dan een minuut stil. Mies is Mister Meerlo. We zijn blij dat voetbalclub Meerlo de geschiedenis zo goed heeft bijgehouden. Zo vergeten we Mies niet meer. Bij Herman zat het Wanssumse voetbal in zijn bloed. Hij stond tot voor kort nog wekelijks langs het veld. Hij wordt zaterdag gecremeerd."
Dat SV United met het sportpark in Wanssum stilstaat bij het overlijden van Meerlonaar Coenders heeft natuurlijk alles te maken met de fusie tussen SV Meerlo en VV Wanssum in 2006.
Coenders was ruim 70 jaren lid van RKVV Meerlo, het latere SV Meerlo.

Na zijn actieve periode als voetballer richtte Mies in 1961 samen met enkele anderen de veteranen van Concordia, waarvan ruim dertig jaar secretaris was. In de zestiger jaren was hij leider van het eerste en derde elftal, bestuurslid, secretaris en vicevoorzitter en beheerder van de voetbalkantine. Tevens was hij tot 1994 afgevaardigde namens de voetbalclub in het bestuur van de stichting. Ontelbare uren besteedde Mies aan de voetballerij in Meerlo, waarvoor hij van grote betekenis is geweest.

Voor al zijn verdiensten werd hij in 1986 erelid van de voetbalvereniging. In 2002 speldde toenmalig burgemeester Hahn van de oude gemeente Meerlo-Wanssum Coenders de koninklijke onderscheiding lid in de Orde van Oranje-Nassau op.

Mantje, zoals Herman beter bekend stond, is het eerste erelid van de vereniging na de fusie tot SV United. Hij was ruim 75 jaar lid en één van de dragende spelers van het roemruchte elftal uit de jaren zestig, dat in de tweede klasse speelde. Hij speelde meer dan vierhonderd wedstrijden in het eerste. Na zijn actieve loopbaan was hij bestuurslid, consul en leider van het reserveteam. Mantje was vooral supporter, dat in dit verband met vetgedrukte hoofdletters moet worden geschreven. Hij sloeg geen enkel duel van het eerste over. Maandagochtend 30 december, kort na zijn 87ste verjaardag, gaf hij in de voetbalkantine onder het genot van koffie en een oliebol aan nog dertien jaar vooruit te willen op het sportpark. Dat mocht niet meer zo zijn.